Zápas SK Dynamo - Hr. Králové

Střechu nové tribuny kropil neustávající déšť, zima zalézala za nehty a dorost se chystal potvrdit jarní domácí neporazitelnost. Položit základní kámen k tomu mohl už v 7. minutě Kosobud, ale orazítkoval jen břevno. První půlhodina nebyla jinak nijak bohatá na zajímavé situace, oba týmy se oťukávaly.

Po půlhodině hry přišel blesk ze zataženého nebe. Po nebezpečné situaci v pokutovém území doputoval odražený míč ke Kosobudovi, který napřáhl a přesně mířenou ranou málem protrhl síť - 1:0. Další branka mohla přijít o dvě minuty později, když Komárek zacvičil na pravé straně s hradeckými obránci a nasměroval přihrávku na malé vápno, kde ji Weinhard usměrnil patou, Lindr s velkými problémy nadvakrát kryl.

Domácí se ale z vedení dlouho neradovali. Za další dvě minuty si Lála s přehledem poradil s míčem padajícím z rohového kopu pod břevno, ale kopal se roh z druhé strany, po němž na zadní tyči hlavičkoval hradecký hráč skrz houštinu těl do sítě napnuté za Lálovými zády - 1:1. Votroci mohli jít do poločasu dokonce do vedení, když po protiútoku přišla další hlavička osamělého hráče na zadní tyči a Lála se stihl jen otočit za míčem těsně míjejícím branku.

Začátek druhé půle byl opatrný, těžký klouzavý terén hatil útočnou snahu obou týmů. To platilo až do 67. minutě, kdy se k útočné individuální akci odhodlal Legdan a vybojoval rozhodující rohový kop. Po něm hlavičkoval zcela osamocený Mácha. Nastala nepřehledná situace, kdy se míč poskakoval v prostoru kolem brankové čáry a ve chvíli, kdy směřoval do sítě, po něm Lindr svou dlouhou rukou sáhl. Asistent rozhodčího vyslal jasný signál, že v tu chvíli míč už brankovou čáru překročil a Dynamo se tak znovu vrátilo do vedení - 2:1.

Aby se míč pohyboval co nejdále od domácí branky, nahradil záhy trenér v útoku Weinharda čerstvým Kaňákem, který o sobě dal ve zbytku zápasu náležitě znát. Nejprve ale přišel na řadu Schönův slalom, který možná trval až příliš dlouho, protože Mašek dostal přihrávku do volného prostoru až ve chvíli, kdy nebyl v pohybu dopředu. Přesto si poradil a zkusil překonat vepředu stojícího Lindra lobem. Balon ale zapadl za břevno. Hradecký gólman v 77. minutě dal příležitost rozhodnout Máchovi poté, co jen vyboxoval na něj směřující centr. Domácí obránce se ale do střely zle položil a zamířil vysoko nad.

V poslední desetiminutovce zápasu se nahromadily zajímavé situace. Nejdřív Kaňák našel před šestnáctkou hostí mrtvý míč a o dva metry minul levou tyč. Po několika nedůsledných zákrocích v obraně stejně mířili na druhé straně i Hradečtí. Výborně hrající Kaňák se v 85. minutě prohnal až do pozice, kdy byl zcela sám před Lindrem, ten ale přízemní střelu vyrazil nohama a Mašek dorážkou překopl branku. Po další akci hlavičkoval těsně vedle Schön.

Velkou příležitost k vyrovnání měli hosté v minutě 88., když Mácha promáchl odkop a zaskočený hradecký fotbalista osamocen před Lálou minul o jen vlásek. O další vzrušení se postaral v 90. minutě hloupým výstupem domácí kapitán Legdan, který naprosto zbytečně mrštil míčem do soupeře a byl nekompromisně poslán do sprchy. A za chvilku chyběl ve vápně při posledním rohu ve třetí minutě nastavení. Naopak tam byl hradecký gólman Lindr, jehož hlavičku Lála naštěstí vyrazil. Dynamo mohlo ještě potrestat hru bez brankáře, ale Schön včas nepřihrál a sám v těžké pozici z poloviny hřiště netrefil. Zápas skončil vydřenou ale velmi důležitou výhrou 2:1 a jarní domácí vítězná série pokračuje.

evald