Zápas SK Dynamo - Ostrava

První desetiminutovka utkání s Baníkem byla ve znamení vzájemného oťukávání, hosté svůj úvodní střelecký pokus vyslali hodně vysoko, na druhé straně slabě hlavičkoval Legdan. Jedenáctá minuta už ale měnila skóre. Pohlednou kombinační akci hostí po pravé straně vyšperkoval Švrček centrem na přední tyč, tam si naběhl Böhm a hlavou umístil balon k za záda překvapeného Lály - 0:1.

Rychlá branka domácí hráče nesrazila do kolen, ti se rychle oklepali a zatlačili soupeře na jeho polovinu. Ve 21. minutě se nepovedenou střelou z voleje prezentoval Legdan, za minutu už lépe mířil táhlou střelou Kosobud, ale ani jeho pokus se mezi tyče nevešel. Ve 27. minutě se v pokutovém území orientoval Weinhard, obtočil se kolem obránce, ale jeho šanci zmařil pádem pod nohy gólman Kosmák. Budějovický útočník si na ještě větší příležitost počkal do 33. minuty, když po centru Komárka hlavičkoval do spojnice břevna a tyče. O několik okamžiků později neuspěl ani skákavou střelou Mašek. Největší příležitost měli domácí v posledních vteřinách poločasu. To důrazný Švec vybojoval míč pro Kosobuda, jehož ránu zblízka horkotěžko ale opět úspěšně pacifikoval na brankové čáře Kosmák.

I po přestávce se Jihočeši předháněli v ofenzivních akcích, často na jeden dotek. Baník odolával s největším vypětím, jejich trumfem byl Kosmák, jenž svou menší postavu plně vynahrazoval mrštností. Natáhl se i po přímém kopu Máchy v 52. minutě a balon vyškrábl na roh. Za dvě minuty si poradil i se střelou Legdana, jenž pěkně pálil z voleje. Šikovnost a pohotovost musel na druhé straně prokázat i Lála, jenž reflexivně zasahoval proti nečekané teči.

Tlak gradoval a v obrovské příležitosti se dvacet minut před koncem nečekaně ocitl střídající Janoušek. Stojíce na hranici ofsajdu zůstal zcela sám osm metrů před Kosmákem, měl dost času zamířit, ale místo toho zvolil prudkou střelu, kterou pod svýma nohama ostravský gólman dokázal zkrotit. A brankář Baníku čaroval i nadále. V 77. minutě zatočil Mácha přímý kop přesně do levé šibenice, ale i tam se objevila zázračná rukavice.

Zaslouženou branku mohl přinést i nastavený čas, když se na rohový kop do pokutového území přemístil celý domácí tým včetně brankáře Lály. Nejvýše vyskočil Legdan a nasměroval balon do levého horního rohu branky. Když už střelec zvedal ruce nad hlavu, vytrčila se na brankové čáře postava jednoho z hráčů Baníku, který téměř jistý gól vyhlavičkoval. Dva hráči hostí se okamžitě poté hnali k prázdné budějovické brance, do níž se vracel Lála. Střelecký pokus Ostravanů ale skončil na tyčce, a tak zápas skončil nejtěsnější výhrou hostů. Domácí tým se ale za předvedený výkon určitě stydět nemusel.
evald