Zápas SK Dynamo - Sparta

V sobotním parnu šlo o to, zda Dynamo udělá možná poslední krok k záchraně nebo se Sparta bude radovat z mistrovského titulu. Ten druhý scénář se začal psát už na začátku utkání. Ve 4. minutě dlouho poskakoval míč v pokutovém území domácích, až se ho zmocnil Jungr a Vršecký stačil jen lehce tečovat - 0:1. Poslat zápas opět do remízy chtěl v 8. minutě Toncar, který svým důrazem obral o míč Bureše, ale jeho přihrávku na malé vápno nikdo neakceptoval. První desetiminutovku zakončil střelou hostující Jeslínek, před kterým obrana dlouho trestuhodně ustupovala.

Velikou příležitost vypracoval pro svůj tým ve 23. minutě Kaňák, jenž nenechal gólmana Švengera zachytit míč, těsně před ním vypíchl a do opuštěného balonu na hranici malého čtverce se opřel rozběhnutý Schön, těla před sebou ale neprostřelil. Za deset minut se opakovala situace z úvodu zápasu, kdy nedůrazná obrana neodkopla míč a Fikejz pohodlně zvýšil na 0:2. Kontaktní branku nedal dvacet minut před koncem Kaňák, který prošel kolem třech hráčů Sparty až před brankáře, ten mu ale pokus vyrazil. Třetí brance asi zabránil na druhé straně Tischler, který osamocen zastavil protiútok dvou sparťanských hráčů. Poslední vzrušení před brankou Švengera si domácí užili v 86. minutě, ale Schön hlavou na centr nedosáhl. Sparťané si tak pobyt na rozžhaveném trávníku rádi prodloužili ještě radostným křepčením a oslavami mistrovského titulu.
evald

Ohlasy trenérů

Jiří Vlček, trenér: "Sparta přijela v nejsilnějším složení a patřil jí i první poločas. Přehrávala nás zejména ve středové řadě, kde se nedařilo hlavně Příhodovi s Toncarem. Navíc jsme nehráli ve středu obrany jednoduše, naopak zaváhání těchto hráčů soupeř využil již ve čtvrté minutě utkání. Vyrovnali jsme i chvílemi hru, vytvořili si šance, ale Schön dvakrát nedal. Sparta nás potrestala podruhé, když naše obrana nedokázala odehrát jednoduchý míč. V druhém poločase jsme se našli, zlepšili jsme pohyb, kombinaci a Spartu jsme zaskočili. Bylo to o gólu, ten jsme ale nedokázali dát ani z těch největších příležitostí: Kaňák šel na Švengra v brance hostí sám, nedal, Mácha nastřelil břevno, stejně tak i Schön. Hosté se zaměřili na udržení svého náskoku a to se jim díky naší střelecké nemohoucnosti podařilo. Tak zatímco po utkání slavila Sparta titul, nám po této porážce a výsledkách soupeřů nastávají značné starosti."