Zápas Boleslav - SK Dynamo


Ohlasy trenérů

Jiří Vlček, trenér: "Existenční utkání pro oba soupeře začalo pro hosty šokem! Hned ve třetí minutě zápasu utrpěl zlomeninu klíčku Kaňák, klíčový hráč pro ofensivu. Smůla pokračovala, v desáté minutě byl faulován Schön v pokutovém území domácích, ale nařízenou penaltu neproměnil. V šestnácté minutě domácí „exreprezentant“ Sedláček zatáhl míč k našemu pokutovému území, odcentroval a vybíhající brankář Vršecký centrovaný míč neudržel a Zinhasovič dostal domácí do vedení. Potom jsme si vytvořili převahu, ale Kraus v brance domácích čaroval. Kopali jsme šest rohových kopů bez efektu. Gól jsme nedali ani po šancích Komárka i Weinharda.

Nešťastně pro nás začala i druhá část hry, kdy se v 55. minutě zranil kapitán Legdan a musel být vystřídán Maškem. Přeskupili jsme sestavu, začali jsme hrát na tři obránce a efekt se dostavil. Domácí jenom bránili, zatlačili jsme je až k jejich pokutovému území a v 70. minutě velmi dobře hrající Příhoda uvolnil na levé straně Schöna, ten přihrál do prázdné branky Komárkovi, který vyrovnal. Pokračovali jsme v náporu, uhodit ale mohlo na opačné straně. Kosobud ztratil ve středu pole míč, domácí naše tři obránce přečíslili, naštěstí Sedláček ve vyložené pozici trefil tyč naší branky, míč se kutálel po brankové čáře k druhé tyči, kde nebezpečí zažehnal odkopem Tischler. To bylo ze stany domácích naštěstí vše. Díky Příhodovi jsme přehrávali středovou řadu domácích, šanci měl Komárek, ale nastřelil nohy Krauze. Rozhodnutí přinesla 80. minuta, kdy Příhoda opět uvolnil Schöna, ten šel sám na Krauze a obránce domácích ho fauloval. Penaltu proměnil Mácha ve vedoucí branku Dynama. V závěru utkání se zoufalí domácí snažili alespoň vyrovnat, ale to jsme jim taktickou hrou nedovolili!

Zasloužené vítězství se zrodilo po výborném výkonu všech hráčů ve druhém poločase a vzhledem k remíze Vítkovic doma v utkání s Plzní toto vítězství přineslo i záchranu v dorostenecké lize!!!"