Zápas SK Dynamo - Teplice

Fotbalisté Dynama rozhodli o své záchraně už v minulém kole, a proto měl být zápas s Teplicemi hlavně důstojnou domácí tečkou za zázračnou jarní cestou k udržení soutěže. V zimě a dešti začalo utkání převahou hráčů v černobílém, kteří také první větší příležitost přetavili ve vedoucí branku. To byl v 11. minutě na konci billiárové akce Weinhard, který s přehledem zakončil k levé tyči teplické branky - 1:0.

Po úvodní brance se hra vyrovnala, do zakončení se žádný z týmů v nejbližších minutách nedostával. Ve 22. minutě namířil několik centimetrů nad branku z přímého kopu hostující Hanzlík a Novotný tak nemusel zasahovat. Na druhé straně přišla další velká šance až po půlhodině hry, kdy Příhoda vybojoval šanci pro Schöna, který v pádu trefil nohy vybíhajícího Porcara. Za dvě minuty se do přetaženého centru Toncara opřel Komárek, ale obrana odvrátila na roh. V 35. minutě podnikli rychlý útok hosté, Rudnytskyy vyslal z pravé strany prudký centr, do jehož dráhy se rybičkou vrhnul Urban a umístil míč k tyči bezmocného Novotného - 1:1.

Do druhého poločasu nahradil Toncara Mašek. V 54. minutě se ke střele z hranice pokutového území dostal Kosobud, balon proletěl tři metry nad břevnem. O minutu později na druhé straně šel do souboje s Novotným Procházka, dokázal domácího gólmana přeskočit a míč z jeho hlavy spadl na tyč.

Dynamo tak se štěstím udrželo nerozhodný stav a v dalších minutách přidalo ve snaze o vstřelení rozhodující branky. Aktivně si počínal zvláště Příhoda, který nejprve minul branku střelou z 25 metrů a poté další ranou protáhl gólmana. Další Příhodova akce přišla pět minut před koncem zápasu, to oklamal zadáky Teplic a nahrál za obranu Zárubovi, který z očí do očí Porcarovi neuspěl se zakončením. Poslední velká chvíle Josefa Příhody přišla o minutu později, kdy se nadechl k velkému slalomu, kterým se dostal až před Porcara, ale ten opět zásahem levou nohou domácí radost nedovolil a udržel nerozhodný stav až do závěrečného hvizdu.

evald

Ohlasy trenérů

Jiří Vlček, trenér: "Myslím, že se povedlo rozloučit se důstojně s domácím prostředím. Diváci klukům zatleskali, takže byli snad spokojeni. Škoda, že jsem neproměnili některou z akcí, které jsme si na konci utkání vypracovali."