Oproti minulým letům se nejen v domácích podmínkách budou na jarní část sezony připravovat fotbalisté Českých Budějovic. Na přelomu ledna a února totiž vycestují na herní soustředění do zahraničí. Útočištěm se jim stane fotbalovými kluby z celé Evropy velmi oblíbený Kypr. V příjemných klimatických podmínkách ostrova budou Jihočeši ladit formu na druhou polovinu sezony rovných deset dní. Uvnitř článku dále čtěte celý program zimní přípravy českobudějovického mužstva.

Koncem tohoto týdne Jihočeši nastoupí na zaslouženou dovolenou. Popřejí si klidné prožití vánočních svátků a v novém roce se poprvé sejdou 4. ledna.

Přípravu na nový ročník zahájí kde jinde, než na Střeleckém ostově. V Českých Budějovicích se budou připravovat až téměř do konce prvního měsíce v roce 2008.

Dril na jihu Čech obohatí utkání zimního Tipsport cupu. Na pražském turnaji se Dynamo postupně představí proti Příbrami, Slavii Praha a Bohemians 1905.

Za hranice českého území se Jihočeši poprvé vydají 22. ledna. „Probíhají jednání o možnosti sehrání přípravného utkání v německém Aue, které hraje druhou ligu. Aue má totiž k dispozici vyhřívaný trávník, což je pro nás jistá garance kvalitní přípravy,“ uvedl sekretář klubu Milan Čadek.

O šest dní později Českobudějovičtí odlétají na Kypr. „Jedná se o desetidenní soustředění, kdy náš tým vyrazí v zimní přípravě poprvé za teplem po Evropě,“ řekl Milan Čadek.

Ve středomoří by svěřenci Františka Straky měli odehrát dva až tři zápasy. Jména možných soupeřů jsou ještě v jednání.

Než se Jihočeši v jarní premiéře představí 17. února na Strahově proti Slavii, mají na svém programu ještě generálku na start soutěže. Zřejmě v sobotu 9. února by Dynamo mělo hostit Tirol Insbruck. Na Střeleckém ostrově se rakouský celek, který v loňském roce vedl i současný kouč Jihočechů František Straka, představí předběžně od 15:00 hod.

Plán zimní přípravy českobudějovických fotbalistů:

4.1. zahájení přípravy
12.1. Dynamo – Příbram (Tipsport liga, 13:00)
17.1. Dynamo – Slavia Praha (Tipsport liga, 14:00)
20.1. Dynamo – Bohemians 1905(Tipsport liga, 13:00)
22.1. Aue – Dynamo (v jednání)
28.1. odlet na herní soustředění na Kypr
6.2. návrat z Kypru
9.2. Dynamo – soupeř je v jednání (E.ON Stadion, 15:00)