Náročný program zatím zvládá budějovické Dynamo velice dobře a z úvodních dvou jarních zápasů vybojovalo dvě výhry. Na konci týdne je v rychlém sledu po sobě čeká už třetí duel, když na Střelecký ostrov přijedou Teplice. Zápas 16. kola FORTUNA:LIGY startuje ve 14:00.

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Teplice
www.fkteplice.cz
10. místo (21 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (16 bodů)
21:23
Skóre
16:33
Brandner (5)
Nejlepší střelec
Mareš (5)
Javorek (4)
Nejvíce asistencí
Mareš, Moulis (2)
Dynamo - Příbram 2:1
Poslední zápas
Teplice - Jablonec 0:5
VVPRR
Forma
PVVPR

FK Teplice

Severočeši zatím neprožívají moc povedenou sezonu. V patnácti kolech nasbírali jenom šestnáct bodů a od úvodu FORTUNA:LIGY se pohybují ve spodní polovině tabulky. Nelichotivá je především bilance 33 inkasovaných branek.

Výsledkovou krizi zažívali Severočeši především po listopadovém restartu soutěže, což vyústilo ve výměnu hlavního trenéra. Stanislava Hejkala nahradil Radim Kučera, který je ve funkci od 30. listopadu.

Suverénně nejproduktivnějším hráčem Teplických je útočník Jakub Mareš, který se postaral o skoro polovinu branek svého týmu. Pět jich sám vstřelil, na další dvě nahrál.

David Horejš před utkáním s Teplicemi:

„Čeká nás už třetí utkání v jednom týdnu, takže to je dost náročný program. Jsem rád, že jsme zvládli předchozí dva zápasy. V neděli na to samozřejmě budeme chtít navázat. Přijede velice nepříjemný soupeř, který má v týmu hodně zkušených hráčů. Bude to úplně jiné utkání než s Příbramí."

Poslední vzájemné utkání – 10. 6. 2020:
SK Dynamo ČB - FK Teplice 3:1 (0:0)
Branky: 52. a 90+3. Šulc, 80. Schranz – 47. Řezníček. ŽK: Talovierov, Táborský, Čolić - Radosta, Kučera. ČK: 36. Kučera (TEP). Rozhodčí: Franěk – Vlček, Flimmel.
Sestava Dynamo: Drobný – Čolić, Sivok, Kladrubský, Talovierov – Čavoš (77. Javorek), Kulhánek – Brandner (53. Mršić), Šulc, Mészáros (53. Táborský) – Schranz (88. L. Havel).
Sestava Teplice: Grigar – Nazarov, Čmovš, Mareček, Žitný – Černý (84. P. Mareš), Žitný, Kučera, Trubač (84. Toutou Mpondo), Radosta, J. Mareš (81. Moulis) – Řezníček.

Utkání 16. kola FORTUNA:LIGY začíná v neděli v 14:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Alex Denev, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Ivo Nádvorník a Jan Váňa.