Česká nejvyšší soutěž s názvem FORTUNA:LIGA pokračuje v rychlém sledu, víkendový fotbalový program se ponese ve znamení už 3. kola. Dynamo se v něm podruhé za sebou předvede na Střeleckém ostrově, tentokrát v duelu se Slováckem. Utkání proti vítězi loňského ročníku MOL Cupu startuje v neděli v 16:00.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

1. FC Slovácko
www.fcslovacko.cz
9. místo (3 body)
Postavení v tabulce
5. místo (4 body)
2:2
Skóre
3:2
Hellebrand, Králik (1)
Nejlepší střelci
Daníček, Holzer, Trávník (1)
Hora (1)
Nejvíce asistencí
Kalabiška (1)
Dynamo – Sparta 0:2
Poslední ligový zápas
Slovácko – Hradec 1:0
VP
Forma
RV

Top zápas loňské sezony

Čtvrté místo ve skupině o titul a vítězství v MOL Cupu. Cíle, které si vedení Slovácka před startem loňské sezony FORTUNA:LIGY předsevzalo, byly naplněny až po okraj. Výběr z Uherského Hradiště dával góly, vyhrával důležité zápasy a bavil své fanoušky atraktivním fotbalem. I díky tomu si vysloužil místo v předkole Evropské ligy a až do tohoto čtvrtka bojoval o postup. Proti Fenerbahce neuspěl, se stockholmským AIK se ale porve o základní skupinu Evropské konferenční ligy. S Dynamem vloni Slovácko sehrálo dvě partie, v té domácí zvítězilo nejtěsnějším rozdílem 1:0, v té druhé byl na Střeleckém ostrově k vidění top zápasy sezony z pohledu Dynama. Jeden gól Matěje Valenty a dva Fortuna Basseye, přičemž všechny tři padly v rozmezí 13 minut, otočily vývoj utkání z 0:2 na 3:2.

Slovácko zaplatilo za úspěšnou loňskou sezonu změnami v kádru. Do Brna pláchl Josef Divíšek, Slavia přivedla do svých řad druhého nejlepšího kanonýra loňského ročníku Václava Jurečku, Rigino Cicillia se přesunul do holandského Heraclesu, Filip Kubala do Hradce, Lukáš Sadílek posílil kabinu pražské Sparty a Jakub Rezek druholigovou Karvinou. Vedení se ale z velké části podařilo díry po odchodech stabilních členů základní sestavy zacelit. A to formou bývalého kapitána Sparty Libora Kozáka, který hrál v Maďarsku, Patrika Brandnera, který ještě vloni oblékal barvy Dynama, do Uherského Hradiště se natrvalo přestěhoval také brankář Filip Nguyen z Liberce, irácký talent Merchas Doski z rakouského Innsbrucku nebo Ondřej Mihálik z Plzně, který vloni hostoval na jihu Čech. Slovácko nově bude spoléhat minimálně po dobu ročního hostování také na Michala Trávníka ze Sparty.

Podobně jako Plzeň, Slavia a Sparta má nabitý start sezony také Slovácko. Díky vítězství v MOL Cupu nad Spartou se Moravané dostali do 3. předkola Evropské ligy, kde na ně čekal atraktivní dvojzápas s Fenerbahce. Ten po porážce 0:3 a remíze 1:1 sice nezvládli, těšit je ale může alespoň fakt, že si pro AIK Stockholm zahrají o postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Poslední ligové utkání, v pořadí druhé v nové sezoně, odehrálo Slovácko na domácí půdě proti Hradci Králové. Ke třem bodům mu stačil pouhý jediný gól, o který se v 58. minutě postaral Daníček.

Poslední vzájemné utkání (F:L, 16. kolo) – 27.11.2021:
SK Dynamo ČB – 1. FC Slovácko 3:2 (0:1)
Góly: 72. Valenta, 82. Bassey, 85. Bassey – 19. Kalabiška, 52. Sadílek. ŽK: Valenta, Horejš (tr.) - Sadílek, Havlík, Daníček. ČK: Hora (CEB). Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák.
Sestava Dynama: Vorel – Čolić (95. Škoda), Králik, Skovajsa, Sladký – Hora, Čavoš (64. Valenta) – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršić (46. Tolno) – Bassey (96. Javorek).
Sestava Slovácka: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Kadlec (C), Hofmann, Kalabiška – Holzer (75. Tomič), Kohút (66. Daníček) – Havlík, Sadílek (88. Šašinka), Petržela (75. Navrátil) – Jurečka.

Utkání 3. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Slováckem začíná v neděli v 16:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Zápas bude jako hlavní rozhodčí řídit Dominik Starý, na čarách mu budou asistovat Dan Vodrážka a Lukáš Slavíček.