Záložní tým Českých Budějovic sice opět nedal branku, získal však alešpoň bod za bezbrankovou remízu a gólman Skála (na snímku) si může připsat další minuty, kdy udržel čisté konto. Podle diváckých ohlasů se hrál dosti podprůměrný fotbal a rozhodčí byli často osočováni z "nadržování" hostům. Šance byly na obou stranách, ale obrany Letohradu i Budějovic pracovaly bezchybně.
Výkop měli hosté a již ve 2. minutě po spolupráci Marušky s Jančovičem hasil brankář Kykal první střelu. Domácí se postupně osmělovali a začali se pokoušet útočit. Čada vysunul Štěpána, ale přihrávku zachytil Kladrubský. Mezitím se nad hřištěm zatáhlo. Kotelníci Letohradu se jali mocně povzbuzovati svůj tým halasem a bubnováním. Dění na hřišti ale bylo velmi vlažné. Oba týmy jako by se nemohly dostat do tempa. V 7. minutě pálil Chlebek prudce na hranici šestnáctky, ovšem jen do obránce a Houška, ke kterému se míč odrazil, poslal střelu úplně mimo branku. Z tribuny se ozvalo jednohlasné zvolání "Dynamo" a domácí fandové se smáli.

První větší šanci Letohradu spálil Vacek, kterému stála v cestě pozorná černobílá obrana. Vzápětí Štěpán centroval opět na Vacka, jenž branku překopl. První roh Budějovic gólman Letohradu v pohodě vyrazil. Hráči v modrém zkoušeli útočit, ale zadáci Budějovic byli pozorní a více méně je k ničemu nepouštěli. Na druhé straně byl hodně vidět Houška, ale ani Letohradská obrana neměla chuť nechat si dát gól. V 17. minutě získali hosté po faulu na Jančoviče šanci z přímého volného kopu, ale Martínek pálil po zemi jen do protihráčů. Po několika dalších verdiktech sudího začaly na pana Rožce pršet četné zajímavé výrazy, z nichž nejmírnější byl "nosorožec".

Ve 20. minutě po spolupráci Jančoviče se Skopalíkem střílel Kladrubský asi dva metry vedle levé tyče. Maruška byl vzápětí faulován při dalším úniku a fanoušci začali zběsile povykovat. Standardku ale domácí ubránili. Hra byla dosti nezáživná. Jediné plus z pohledu budějovického fanouška bylo, že se hrálo převážně na polovině domácích. Při Vackově náhodném pokusu o únik se fanoušci velmi rozčilovali, že ho obránci Budějovic drží za dres. Vaniš pak zkoušel něco vymyslet s kapitánem Čadou, ale ztroskotali opět na černobílé zadní řadě. Ve 26. minutě Čada centroval na Hynka a fanoušci řvali "Ruka!", hráči Letohradu však získali jen rohový kop a z tribuny se ozvaly další nepublikovatelné výrazy. Při rozehraném rohovém kopu Strasmeier jen těsně minul míč a záhy ho na kopačky opět získalo Dynamo.

Po půlhodně hry začalo pršet. Jakýkoli pokus o průnik obrannou řadou Budějovic se nesetkal s dobrým výsledkem a k nelibosti fanoušků získávali hosté standardky po faulech hráčů v modrém. Jihočeši je však nedokázali zužitkovat. Hra byla dosti rozkouskovaná a probíhala spíše mezi šestnáctkami, s ojedinělými úniky. Ve 35. minutě měl Letohrad velkou šanci, při které Vacek křížnou střelou trestuhodně minul branku. Vzápětí byl Vacek lapen v ofsajdu a z tribuny zabouřilo: "Co tam máváš, ty nádražáku?!" Z další standardky po faulu na Marušku střílel Chlebek velmi vysoko nad branku a k tomu mimo. Ve 39. minutě pro změnu dvojice Maruška - Chlebek zařídila obrovskou šanci Budějovic, ale Kykal reflexivně vyrazil míč nad břevno a následný rohový kop nebyl rozehrán ideálně. Ve 43. získali standardku domácí a radost jim zkazil pohotovým zákrokem Skála. Na druhé straně předvedl své umění gólman Kykal, když vyrazil střelu Houšky. Poté sudí ukončil poločas a cestou do šatny si vyslechl mnoho zajímavých označení.

Řev fanoušků pokračoval hned ve 48. minutě, když se jim nelíbilo odpískání faulu na Pouzara a vzápětí na Skopalíka. Změnu skóre však výhoda standardní situace neznamenala. Hra byla plná nepřesností a i nadále byla velmi nezáživná. V 53. minutě zahrávaly Budějovice další standardku po faulu na Pouzara a míč mířil přímo do obránce. Diváci se nudili, a tak se bavili po svém - většina komentářů však sestávala z nepublikovatelných výrazů. V 60. minutě se do útoku pustil zase Vacek a Kladrubský před ním uklízel míč na roh. Letohradští se snažili více dostávat dopředu a výsledkem bylo několik dalších rohových kopů. Obrana černobílých ale i nadále měla situaci pod kontrolou. Ani neustálé povzbuzování kotelníků v podobě halasu, bubnování a sirény nevedlo k otevření skóre. V 74. minutě střílel Chlebek zase jednou z dálky - mimo branku. Hra se přelévala nahoru a dolů, hráči si navzájem předávali míč s protihráči a diváci hodnotili zápas jako "tragický výkon".

Až posledních dvanáct minut bylo náhle svižnějších, ale fotbalisté i nadále kazili přihrávky. V 79. po standardní situaci Letohradu vyrážel prudkou Vanišovu střelu Skála do pole a další střela Vaniše končila těsně vedle levé tyče. V 80. minutě po autovém vhazování se míč od Peroutky dostal na hlavu Skopalíka a zamířil též těsně vedle levé tyče. Šancí přece jen přibylo, ale koncovka vázla: Vaniš mířil tentokrát vedle pravé tyče, aktivní Houška byl zastaven modrou obranou, Letohradští přestřelili branku a u přihrávky od Houšky pro Švehlu byl dříve Kykal. Závěr byl tedy živý, v publiku plný emocí a trojice rozhodčích získala známé označení. Remízu 0:0 už ale nezměnil nikdo.