Velký kámen za srdce spadl nejen fanouškům Dynama v nastaveném čase zápasu s Viktorií Žižkov. Do té doby těžké chvíle prožíval na lavičce i trenér týmu František Cipro, který musel hned několikrát velmi hlasitě svým svěřencům udělovat taktické pokyny. Radost po zápase rozhodně neskrýval a s tříbodovým ziskem byl náležitě spokojen: "Myslím, že naše výhra byla zasloužená. V první půli jsme měli dvě nebo tři vyložené šance a bohužel stejně jako v posledních zápasech nás trápila koncovka. Ve druhém poločase byla ta naše převaha jednoznačná. Soupeře jsme nepustili do žádné šance a hráli jsme na jednu bránu."

Ohlasy trenérů ve formátu MP3: Cipro (1,7MB) - Malura (1,0MB)
Fotografie ze zápasu zde

Nejenom František Cipro si ale všiml, že pouze územní převaha tři body Jihočechům nepřinese. "Bohužel ale všechny balony, které směřovaly do vápna, nekončily gólem. Když se dostaneme do šance, jakou měl třeba Svoboda, tak jí zase neproměníme a je to bez efektu," řekl s mírným zamračením Cipro. S výkonem týmu byl ale Cipro spokojen a akci, která předcházela vyrovnávající brance označil za jednu z mála defenzivních chyb svého týmu: "Za toho stavu 1:0 tam byla také jedna věc, kterou jsme špatně řešili a pak přišel ten osudový okamžik po chybě na pravé straně zálohy a obrany, kde Kladrubský šel zbytečně do skluzu a byl z toho vlastně roh." Vzniklou standardní situaci, ze které dostal gólman Belic přímo roh, hodnotil Cipro v klidu: "Takovýhle roh dá hráč jednou za dvacet let. Tomášovi to ale nevytýkám, spíše bych mu vytknul to následné chybné rozehrání od brány."

Žižkovští, kteří se trefili v 82. minutě, se ale neradovali dlouho. V nastaveném čase se brilantním přímým kopem prezentoval kapitán Martin Vozábal a rozhodl o tříbodovém zisku. "Co se týká rozhodujícího gólu, tak jsme měli trochu štěstí. Přímý kop jsme chtělo rozehrát úplně jinak, ale došlo k posunu hráčů Viktorky a Vozi to zahrál tak, jak to zahrál, ačkoliv jsme to takhle neměli v úmyslu. Musí se ale nechat, že to trefil nádherně, " konstatoval spokojeně Cipro. Právě takovouto situaci ve čtvrté minutě nastaveného času Cipro náležitě ocenil: "Vozi na sebe vzal odpovědnost. Přesně na takovéhle situace tam je, je to osobnost a klíčový hráč mužstva. Na tréninku mu to tam občas padne, kdyby ale dnes trefil při té střele zeď, tak bych se nezlobil. Když se mu to ale povedlo, tak je to jen dobře."

Kouč Cipro také náležitě "ocenil" taktickou hru soupeře, který především ve druhém poločasu uspořil snad deset minut. "Myslím, že to bylo zasloužené vítězství i když to soupeř umě rozkouskoval ať už poleháváním nebo různými taktickými střídáními," řekl na závěr František Cipro.

To kouč Žižkova Pavel Malura byl o poznání zklamanější, přesto bral ale porážku svého týmu s přehledem: "My jsme sem vlastně přijeli pro tři body. Náš záměr bylo vybojovat co nejvíce, protože bereme tu soutěž jako hodně vyrovnanou a není tak co ztratit. První půle se nám docela dařila a soupeře jsme nepustili do žádných výraznějších příležitostí. Naopak jsme měli dvě, které se daly proměnit, i když musím připustit, že soupeř měl v první půli územní převahu."

Ve druhé části hry se obraz hry poněkud změnil a toho si všiml i trenér Malura: "Ve druhém poločase se již ukázalo, že kádr Budějovic je vyspělejší a zkušenější. Naši hráči začali hrát zbaběle, určitým způsobem se vytratili z hřiště a to hlavně směrem do útočné fáze, soupeř si vytvořil tlak a zaslouženě zvítězil." Právě větší míra zkušenosti rozhodla v závěrečných minutách o tříbodovém zisku Dynama. "Myslím, že pokud budu cokoliv hodnotit, tak výhra Budějovic byla zasloužená, protože si více věřili a chtěli více vyhrát," řekl na úvod svého hodnocení Malura.

Trenér František Cipro v posledních dnech řešil situaci ohledně složení útočné dvojice. V posledních zápasech se nejvíce osvědčili Svoboda se Smíškem. Právě druhému jmenovanému se ale nedělní duel nepovedl a po poločasové přestávce se na hrací ploše již neobjevil. "Smíšek se vůbec neprosadil. Chyběl mu pohyb a to je jeho největší problém. Několik centrů do vápna sice dostal, ale Žižkov měl čtyři vysoké obránce a Smíšek se vůbec k hlavičkám nedostal," zhodnotil jeho výkon Cipro.

V utkání došlo také ke dvěma pro Dynamo nepříjemným událostem. Nejprve se hned na začátku zápasu nepříjemně zranil levý bek Martin Leština a v 88. minutě byl byl bez předchozího napomenutí vyloučen stoper Homoláč. Oba budou pravděpodobně v následujícím zápase chybět. "Původní Leštinovo diagnóza zněla zlámaný kotník. To se ale naštěstí nepotvrdilo a bylo by se jednat o těžký výron. Každopádně bude hráč tři až čtyři neděle mimo hru," řekl s vráskou na čele Cipro.

To k situaci, která nastala v posledních minutách se ale vyjadřovat nechtěl: "Homoláč dostal faul, za přistrčení protihráče v přerušené hře. Hráč mi ale říkal něco úplně jiného. Já jsem danou situaci ale neviděl, protože jsem sledoval míč. Celou situaci ale hodnotit nebudu." Celou situaci viděl a nebo spíše neviděl i hostující trenér Malura, který měl možnost vidět celou situaci ještě přes celé hřiště. "Také jsem sledoval balon a kontakt hráčů jsem neviděl," řekl závěrem.