Tři dny po vítězném zápase na půdě Hradce Králové nastoupí fotbalisté Dynama České Budějovice k dalšímu druholigovému zápasu. Soupeřem jim bude další ambiciózní celek z pražského Žižkova. I přesto, že je mužstvo z hlavního místa až na sedmém místě, neočekává trenér František Cipro lehký zápas "Dokonce si myslím, že nás čeká ještě těžší zápas než v sobotu v Hradci. Žižkov hraje podobný styl jako Bohemka a s tou jsme v zimní přípravě doma prohráli," řekl den před zápasem kouč Jihočechů.
Jihočeši udělali v neděli vpodvečer velmi důležitý krok v postupu do první ligy. Trenér Cipro se ale snaží krotit přehnanou euforii: "Musíme zase rychle zpátky na zem, ještě je před námi třináct zápasů." Jeho svěřenci vstoupili do jarní části sezony výborně a po vysokém vítězství nad Hlučínem (6:0) si další výhru bez obdržené branky připsali i na půdě Hradce - jednoho z horkých kandidátů na postup. V následujících dnech a týdnech čeká budějovické fotbalisty náročný program. Během měsíce dubna odehrají Jihočeši celkem sedm zápasů a hned ke třem z nich nastoupí v tomto týdnu. "Teď jsme uprostřed prvního z řady anglických týdnů, které se nám kvůli odloženým zápasům nahromadily. Určitě nejsme v jednoduché situaci," pokračoval Cipro.

Středeční vložené kolo slibuje opět zajímavou a dramatickou podívanou. "Žižkov je to hodně ambiciózní mužstvo a podle mého soudu tam také bude velká návštěva," předpokládá František Cipro. I na samotnou hru soupeře se muselo Dynamo speciálně připravit. "Viktorka hraje podobným stylem, jaký tady v zimě praktikovala Bohemka proti nám," připomenul Cipro zápas, ve kterém Jihočeši na Složišti prohráli s účastníkem třetí ligy 1:2. Lodivod Dynama se bude muset ve středu obejít bez vykartované dvojice defenzivních hráčů Dvořák - Homoláč. Právě účasti prvně jmenovaného trenér Cipro velmi lituje: "Venku hraje lépe než doma a v Hradci byl možná naším nejlepším hráčem. Na to, že už ve čtvrté minutě dostal žlutou kartu, to odehrál velice dobře."

Cíle zápasu v největším českém městě jsou jasné - Jihočeši chtějí za každou cenu bodovat a pokud to průběh zápasu dovolí, získat i tři body. "I když stejně jako do Hradce pojedeme na Žižkov s cílem vyhrát, i bod z Viktorky by byl zlatý," uzavřel trenér František Cipro.

Těžkou úlohu svého týmu si uvědomuje i trenér Žižkova Pavel Malura: "Budějovice jsou asi favoritem utkání. Mají hodně silné mužstvo, ale ne zas tak silné, že by se nedalo porazit." Především útočnou sílu Dynama během podzimní části sezony posílil reprezentant Karel Poborský a právě na něho si chtějí domácí dát velký pozor. "Poborský není pouze hvězda první ligy, je nadstandardní hráč i na první ligu," poznamenal dále Malura. O útočných kvalitách nejzkušenějšího hráče Dynama není třeba pochybovat, přesto ale Malura zůstává před zápasem v klidu: "My jsme se připravovali na hru soupeře, ne jen na Poborského. Budeme si na něj dávat pozor, ale určitě to nebude žádná osobní obrana. Mají spoustu vynikajících hráčů, na které si musíme dát pozor." 

Jediným problémem může být pro obě mužstva stav hrací plochy. I v tomto ohledu Malura ale nepanikaří a zůstává optimistou. "Hřiště možná nebude stoprocentní, ale určitě se bude hrát," dodal pro deník Mladá Fronta Dnes.