Trochu opomíjená, ale o to důležitější událost se odehrála v kabině Dynama po prohraném nedělním utkání se Spartou B. Pouze dva dny přestávky měl trenér František Cipro na to, aby pozvedl pošramocenou pověst svých svěřenců a dovedl svůj tým k vítězství nad Brnem B. Možná trochu nečekaným, ale prozatím úspěšným tahem byla změna kapitána. Od utkání s rezervním týmem Brna natahuje přes ruku kapitánskou pásku velezkušený obránce Jiří Skála.

Jiří Skála

Mohl by jste ve zkratce zhodnotit právě skončený zápas?
Oproti minulému zápasu jsme se dokázali trošku sebrat. Bylo na nás od prvních minut vidět, s jakým cílem nastupujeme k utkání. Zpočátku bylo trochu nervozity, postupem času se to uklidnilo. Výsledek 3:0 odpovídá průběhu zápasu.

Bylo Brno slabší soupeřem než Sparta?
Sparta bylo jedno z nejlepších mužstev, která tady hrála.

V zápase jste zkoušeli pálit téměř ze všech pozic. Trenér Cipro vás před tímto zápasem nabádal k častější střelbě?
Sami jste viděli, že v minulém zápase jsme soupeřovu bránu téměř neohrozili. Góly se dají pouze ze situace, kdy ohrozíme branku a na to jsme se zaměřili i v tréninku.

Pomohla hodně celému týmu úvodní branka Martina Vozábala?
Chvilku nám dneska trvalo, než jsme vsítili vedoucí branku. Zkoušeli jsme, co všechno nám soupeř dovolí. Gól naštěstí padl poměrně brzo a to nám hodně pomohlo. Potom bylo už pouze otázkou času, kdy přidáme další.

Po dlouhé době Dynamo změnilo svého kapitána. Proč?
Změna kapitánské pásky je spíše takovým impulsem. Do jisté míry má změna kapitána ulehčit i Martinu Vozábalovi v jeho povinnostech. Martin by nyní měl mít na hřišti více volnosti a může se více soustředit na hru. Podle dnešního výsledku to vypadá, že se nám to povedlo. Žádné zákulisní tahy za změnou kapitána nejsou.

Změna kapitána proběhla na návrh trenéra Cipra, nebo si ji vyžádali hráči?
Změna kapitána byla věcí dohody. Je to ale interní věc, kterou bych nerad ventiloval.

Nikdo proti volbě nového kapitána neprotestoval?
Pásku jsem převzal bez jakýchkoliv námitek, bylo to po dohodě celého týmu.

S funkci kapitána už máte nějaké zkušenosti z předchozích působení?
Kapitána jsem dělal téměř v každém mužstvu ve kterém jsem působil.

Václav Mrkvička

Proti rezervnímu celku Brna Václav Mrkvička neskóroval, nicméně jeho rukopis je na tříbodovém zisku výrazně patrný. Po faulech na jeho osobu odpískal hlavní sudí hned dva pokutové kopy. Další nešetrný zákrok na jeho osobu znamenal druhou žlutou kartu a tedy konec zápasu pro hostujícího Poláka.

Obě dnešní penalty se kopaly po faulu na vaší osobu, jak jste viděl oba penaltové zákroky?
Obě penalty byly úplně jasný. Při té první jsem si dal míč pod sebe, připravoval jsem se na střelu a soupeř mi zezadu zasekl nohy. Při té druhé jsem si balón přehodil, chtěl jsem střílet, ale taky mi to soupeř znemožnil. Obě penalty rozhodčí nařídil správně.

Po faulu na vás uviděl Polák druhou žlutou kartu a byl vyloučen…
Za stavu 3:0 to byl od soupeře naprosto zbytečný zákrok. Hlavně jsem rád, že se mi při něm nic nestalo.

Věřili jste, že proti Brnu se vám nemůže přihodit podobná lapálie jako v neděli se Spartou?
Věříme v sílu našeho mančaftu. Ta porážka, kterou jsme utrpěli v neděli se prostě občas stane. Stane se to i větším mužstvům. Nám bylo hlavně jasný, že dneska musíme Brno porazit.

Pomohla vám rychlá branka?
Určitě to pomůže každému, pokud dá rychlou branku.

Myslíte, že Brno byl lehčí soupeř než Sparta B?
Oba týmy se nedají srovnávat. Sparta hrála velice dobrý fotbal, Brno bylo chvílemi takové odevzdané. Především dneska nastoupilo hodně mladých kluků, kteří ve druhém poločase odpadli.