Pouhé tři zápasy zbývají do konce druholigového ročníku 2005/2006. Fotbalisté Dynama mají na druhém místě tabulky postup do nejvyšší soutěže ve svých rukou, avšak jakákoliv bodová ztráta by mohla znamenat katastrofu. "Klukům v kabině jsme zdůraznili, že je proti Drnovicím čeká jeden z klíčových zápasů sezony. Každý z těch posledních zápasů byl těžký, ale teď jdeme do finále," řekl den před zápasem kouč Dynama František Cipro. Jihočeši si opravdu nemohou dovolit žádnou ztrátu, na výborně hrající Žižkov totiž mají náskok jediný bod a i v případě konečné bodové shody by na tom byli Pražané díky vzájemným zápasům lépe.
Přesně to si trenér František Cipro uvědomuje: "Každý neúspěch by pro nás ale znamenal velké mínus." Jihočeši ale nemají tři zápasy před koncem nejjednodušší los. Po zápase s Drnovicemi jedou do Ústí nad Labem (aktuálně čtvrtý tým tabulky) a sezonu zakončí doma s HFK Olomouc, která je nyní šestá.
Podle papírových předpokladů by tak měly být Drnovice nejlehčím soupeřem, s čím ale trenér Cipro příliš nesouhlasí: "Mají v mužstvu řadu hráčů, kteří ještě před rokem hráli ligu. A hráli ji dobře." Cipro také upozornil na skutečnost, že Drnovice obsadily v loňském ročníku první ligy výborné osmé místo a o soutěž níže se dostaly pouze kvůli finančním problémům. I díky dobrým loňským výkonům zná trenér Cipro tým soupeře dostatečně. "Hlavně jejich záložní formace je velmi kvalitní. Bouška, Gába, ale i další středoví hráči mají svojí kvalitu," řekl dále lodivod Dynama pro Českobudějovické listy. Fanoušci černobílých mohou také před zápasem zaregistrovat dvě známá jména. Vůdcem týmu je stoper Jaroslav Schindler, který v Dynamu krátce působil. Jen bystřejší příznivce pak upoutá také jméno Jiří Adamec. O čtyřiadvacetiletého útočníka měli Jihočeši během zimní přestávky velký zájem, avšak po nedohodě s Drnovicemi zůstal hráč na Moravě a momentálně je se šesti brankami nejlepším střelcem týmu.
Fotbalisty Dynama nečeká v páteční podvečer lehký zápas. "Drnovice dobře poskládané mužstvo, nedostávají moc gólů a na jaře dosahují dobrých výsledků. Nepovedl se jim podzim, a proto nejsou ještě zachráněni. Tím víc tady budou zlobit," upozornil dále František Cipro. Zkušený trenér ale zůstává v ledovém klidu. Jeho svěřenci v minulých kolech dokazovali i bez reprezentanta Karla Poborského vysokou kvalitu. "Naše mužstvo se semklo a předvádí dobrý fotbal," ví budějovický kouč. Právě nad startem Karla Poborského v zápase s Drnovicemi visel otazník již v březnu před začátkem jarní části sezony. V těchto dnech má totiž reprezentace sraz před Mistrovstvím světa a dlouho nebylo jisté, zda Poborský tento pátek ještě nastoupí. Celá situace se ale vyřešila s měsíčním předstihem, protože kvůli nataženému úponu stehenního svalu byl rtuťovitý záložník dlouhodobě mimo hru.
Jihočeši nastoupí do zápasu s velkým odhodláním a cílem týmu bude bezpodmínečné vítězství. "Bude to strašně těžký zápas a bylo by moc dobře, kdyby v něm klukům pomohli i diváci," řekl na závěr pro Českobudějovické listy František Cipro.