Fotbalisté Dynama České Budějovice se s druhou ligou rozloučili nejlépe jak mohli. Již jako jistý postupující tým na Střeleckém ostrově rozdrtili HFK Olomouc 4:1 a především výkon ve druhém poločase byl příslibem pro nadcházející prvoligovou sezonu. Trenér František Cipro provedl v základní sestavě týmu několik již delší dobu avizovaných změn. Jednou z nich bylo zařazení Zdeňka Křížka, který na postu brankáře vystřídal tradiční jedničku Miroslava Filipka. "Jsem rád, že jsem se do branky dostal. Myslím si, že jsem si to utkání užil a byl jsem uvolnění, takže snad bez problémů," řekl po zápase mladý brankář, pro něhož bylo utkání s HFK Olomouc třetím zápasem v právě skončené sezoně.
Zdeněk Křížek nasbíral své dva předchozí letošní starty v průběhu podzimní části a poté dostával příležitosti spíše v třetiligové rezervě. Před 30. kolem ale na sobě žádnou nervozitu nepozoroval: "Věděl jsem už prakticky celý týden, že budu chytat, takže jsem určitě měl čas se připravit," pokračoval Křížek. Po většinu zápasu se i on zařadil prakticky spíše mezi diváky - k ohrožení jeho brány docházelo velmi sporadicky a hra se odehrávala především na polovině Olomouce. "Zápas se nám podle mého názoru povedl, protože jsme po celou dobu měli více ze hry a předváděli účelnější hru," řekl vytáhlý gólman s úsměvem. Absolutní klid si ale přeci jen příliš neužíval. Především v prvním poločase hosté několikrát zahrozili a do 30. minuty se hra jevila poměrně vyrovnaně. "Soupeř hrozil hlavně brejky. Jeden bohužel hned v první půli proměnil, ale myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě," vzpomínal Křížek dále na utkání.
Jihočeši vlétli do zápasu jako velká voda a již po šesti minutách hry. Přehnanou euforii ale ztlumil již o třistašedesát vteřin později hostující David Korčián, který zakončil pohlednou spolupráci s Kropáčkem. "Těžko se s tím gólem dalo něco dělat. Protihráč šel za strany a já čekal střelu. Ta sice přišla, ale byla dost nepřesná napříč bránou. Já jsem myslel, že to jde vedle, tak jsem se za tím jen otočil a za mnou byl bohužel volný hráč, který to uklidil do branky," reagoval Křížek na jediný gólový moment hostujícího týmu. Jinak ale budějovický gólman souhlasil s názorem, že se z pohledu brankáře jednalo spíše o pohodové utkání: "Moc práce jsem skutečně neměl. Kluci bránili vzorně a hlavně jsme hráli dobře dopředu, což bylo důležitý."

Tradičním pilířem obranné formace se v posledních zápasech stal rychlonohý mladík Jiří Kladrubský. Kvůli nedostatku záložníků nastoupil ale tentokrát na pravém kraji středové formace, svoji roli zvládl výborně a významnou měrou se podílel na vysokém vítězství Dynama. "Tenhle zápas beru jakože se mi moc nepovedl. Možná to vypadalo, že se mi dařilo, ale já sám jsem to neviděl moc optimisticky," ohodnotil Kladrubský překvapivě svůj nedělní výkon. Ani velká sebekritika mu ale nezmírnila velkou radost z postupu do první ligy: "Tohle je můj první postup s mužstvem, takže to určitě prožívám hodně. Je to krásný pocit být součástí takovéhle party, která funguje jako jeden muž a navíc se jí podařil takový úspěch." Jihočeši si postup do první ligy zajistili sice již minulý týden, kdy po kvalitním výkonu zvítězili na hřišti Ústí nad Labem, přesto nepřicházelo v úvahu, aby někdo z hráčů nedělní duel s HFK Olomouc nějak vypustil: "Motivace na dnešní utkání byla jasná. Šlo zejména o to, odvděčit se divákům a ukončit vítězně sezonu, v které se nám podařilo postoupit, což byl hlavní cíl." O tom, že ani trenér Cipro nepovažoval utkání za exhibiční svědčil i fakt, že se v základní jedenáctce objevili z drtivé většiny fotbalisté, kteří pravidelně nastupovali v průběhu sezony. Na lavičce Dynama sice vysedávalo hned několik mladíků, avšak ti se na hrací plochu dostali až v průběhu zápasu. "Šli jsme do toho jako do normálního zápasu a chtěli jsme za každou cenu vyhrát. Jsme rádi, že se nám to povedlo. Vyšlo nám dobré zakončení druhé ligy," dodal Kladrubský. Hbitý obránce, který patřil k nejpříjemnějším překvapením druholigové sezony, také potvrdil, že největší díl postupových oslav měli fotbalisté Dynama již za sebou: "Slavili jsme hned po cestě z Ústí, takže to bylo v pohodě. Měli jsme volno do středy, takže jsme si oslavy užili dost. Bylo to skvělé." Pro Dynamo tak skončila letošní druholigová sezona. Usilovat o prvoligové body začnou Jihočeši 29. července, kdy je na programu úvodní kolo nejvyšší české soutěže.