V nedělním zápase s HFK Olomouc bylo patrné, jak je důležité míti svého Vozábala. Budějovický patriot, který po deseti sezonách v A-týmu Dynama uvažuje o odchodu, podal v zápase s šestým celkem tabulky excelentní výkon a značnou měrou se podílel na všech brankách Jihočechů. Toho si všimnul na pozápasové tiskové konferenci i trenér Dynama František Cipro: "Je fakt, že ho to dneska hodně bavilo. Osobně bych byl hodně rád, kdyby tady zůstal, protože by bylo hodně složité nahradit ho." Situace ohledně Vozábalovo přestupu zůstává ale stále otevřená, k definitivnímu rozhodnutí by mělo dojít do konce tohoto týdne.

Reportáž a fotogalerie: SK Dynamo ČB - 1.HFK Olomouc 4:1
Ohlasy hráčů: Zdeněk Křížek a Jiří Kladrubský

Populární "Vozi" v minulých týdnech naznačil, že jeho odchod do Slovácka je již na spadnutí a od angažmá na Moravě ho dělí pouze podpis na přestupní listině. "Karel Poborský dnes jednal s Vozábalem a věřím tomu, že se to do konce příštího týdne uzavře tak, že tady Vozábal zůstane," dodal Cipro. Budějovický kouč také naznačil, jakým směrem se bude ubírat přestupová politika v letošním létě: "Pokud by se vrátil ještě Táborský, tak by to chtělo potom ještě tak dva další hráče a byl bych spokojený. Hodně se bude také odvíjet od toho, jak se rozhodne po skončení mistrovství světa Karel Poborský." Lodivod Dynama také doplnil, že aktuální kádr by měl z velké části zůstat pohromadě: "Všechny hráče máme aktuálně pod smlouvou. Těm, co smlouva letos končila, byla obnovena a navíc jsme podepsali smlouvy s těmi nejtalentovanějšími dorostenci. Jinak doufám v to, že současný kádr zůstane kompletní pohromadě a že ho maximálně posílíme o dva až tři hráče. Obránců máme dost. Podle mě je tam i kvalita, takže bychom chtěli hlavně dva záložníky a dva útočníky."
Samotné utkání proti HFK Olomouc hodnotil budějovický kouč již s úsměvem na tváři: "Z dnešního zápasu jsem měl trochu obavy. Každý asi ví, jak to v takových zápasech bývá. Jsem rád, že k tomu ale hráči přistoupili, tak jak k tomu přistoupili, protože třeba Kladno v těchto zápasech, kdy již o nic nejde, mělo hodně problémy." Jihočeši se v zápase sice brzy dočkali vedoucí branky, jenže hosté dokázali bleskově vyrovnat a na vítěznou branku se tak muselo čekat až do 49. minuty: "První půli jsme začali dobře. Po rychlém gólu jsme si ale začali myslet, že to snad půjde samo a po rychlém protiútoku jsme obdrželi vyrovnávací branku. I v dalších minutách jsme měli problémy zastavovat rychlé akce Olomouce a až druhým gólem se to utkání tak nějak zlomilo."
V posledním zápase druholigové sezony se na hrací ploše objevili tři fotbalisté, kteří dostávali v minulých kolech příležitosti jen velmi sporadicky. Z trojice mladíků byl nejzkušenějším brankář Zděněk Křížek, pro kterého to byl třetí letošní zápas. "Kříža se dobře prezentuje na tréninku, chytá pravidelně za béčko a má takovou stabilní formu," ohodnotil Cipro brankářskou dvojku Dynama. Velmi dobře si vedle Davida Homoláče na postu stopera počínal i Michal Mácha, který nastoupil vůbec poprvé v základní sestavě: "Mácha s námi trénuje rok a dnes poprvé nastoupil od začátku. Má velkou perspektivu, což bylo vidět i dneska na postu stopera. Je hodně fotbalový, avšak chybí mu tam ještě trochu důrazu. Teď ale přemýšlím, co s ním budeme dělat. Třetí liga je pro něj v současné době málo a první liga uvidíme. Pro něj je důležité, že teď potřebuje hlavně hrát." Třetím do party byl útočník dorostu Michal Schön, který se v zápase s HFK blýskl gólovou asistencí na druhý gól Dynama. "Schön někdy předvede geniální věci, jenže si to musí v hlavě ještě trochu srovnat. Na tréninku je někdy radost se na něj dívat, jenže jindy je lepší se vůbec nedívat," dodal Cipro.
Fotbalisté Dynama si skutečně zápas s HFK Olomouc užívali. Průběh posledního zápasu hodně připomínal celou sezonu Dynama. Jihočeši začali výborně, poté za stavu 1:1 však předváděli trochu rozháranou hru a svojí kvalitu předvedli až v průběhu druhého poločasu, kdy svého soupeře jasně přehrávali. "Klukům bych chtěl za celou sezonu, která byla celá v kotrmelcích, poděkovat. Všechny nás stála hodně sil a mě teda hlavně těch psychických. Nakonec jsme to ale zvládli i když to nebylo jednoduché," řekl závěrem František Cipro.

Zkušený trenér HFK Olomouc Leoš Kalvoda také úvod svého hodnocení zaměřil spíše na celou sezonu. "Úvodem bych chtěl Dynamu pogratulovat k postupu do první ligy. Myslím si, že Budějovice do první ligy patří, je to město s fotbalovou tradicí a ta jména, jak trenérská, tak hráčská, která tady odtud vzešla, si nejvyšší soutěž zaslouží. Domácí zde mají také krásný stadion a celé zázemí. I proto si postup zasloužili," vysekl Kalvoda Dynamu poklonu. Průběh zápasu pak viděl podobně jako jeho budějovický kolega: "V prvním poločase jsme s Dynamem trochu drželi krok, bohužel jsme ale druhý poločas vůbec nezvládli a po hrubých chybách jsme dostali další branky a především díky druhé půli si domácí výhru dnes zasloužili."
Svůj vlastní tým hodnotil Kalvoda ale také s uznáním: "Po podzimu jsme se drželi na druhém místě tabulky, avšak během zimy nám skončilo osm hráčů základní sestavy a měli jsme hodně práce, abychom dali tým nyní dohromady. Věřím, že i do příští sezony poskládáme kvalitní tým a že budeme hrát minimálně stejně jako v letošní sezoně." Zkušený hostující trenér podotkl, že po povedeném podzimu neměl jeho tým ambice postoupit. Přesto ale své hráče za konečné umístění v druholigové tabulce pochválil: "Nyní mám informace o tom, že Xaverov porazil Kroměříž a to pro nás znamená, že jsme letos skončili na šestém místě, což je historicky nejlepší umístění našeho klubu."
Leoš Kalvoda také na závěr zopakoval svou poklonu Dynamu a dal tak najevo, že džentlmeni mezi fotbalovými trenéry ještě nevymřeli: "Myslím si, že Budějovice do první ligy patří a pevně věřím, že se jim tam bude herně dařit lépe než v minulých letech. Budu jim držet palce, aby se nyní v nejvyšší soutěži již udrželi, protože si to podle mě určitě zaslouží."