Malí fotbalisté Dynama dosáhli velkého úspěchu. Hráči přípravky U9 pod vedením svého trenéra Luboše Pecky přivážejí do Českých Budějovic prvenství z halového turnaje v rakouském Linci. Celkový úspěch navíc ještě vylepšil Dominik Kerl, který byl vyhlášen nejlepším brankářem.

Turnaj pro ročníky 2007 pořádá každoročně klub ST Magdalena a malí Dynamáci se ho v Rakousku neúčastnili poprvé. "Za tu dobu, co v Dynamu trénuji, jsme na tento turnaj zváni každý rok. Letos jsme byli již potřetí", říká trenér přípravky U9 Luboš Pecka.

V Rakousku se Dynamo postavilo proti pěti místním týmům. "Utkali jsme se většinou se slabšími mužstvy. Největším soupeřem pro nás byl celek Blau Weis Linz, se kterým jsme remizovali, i když jsme v utkání byli lepším týmem”, shrnuje Luboš Pecka. "Finále jsme už měli jasně pod kontrolou a zaslouženě celý turnaj vyhráli."

Trenér Pecka neskrýval nadšení nad tím, jak jeho malí svěřenci k turnaji přistoupili. "Všechny kluky musím moc pochválit, protože plnili opravdu to, co jsme po nich chtěli. Turnaj si moc užívali a bylo z nich cítit, že chtějí každý zápas vyhrát", neskrývá Pecka radost. Uznání si od něho kromě celého týmu vysloužil brankář Dynama, který na turnaji získal i individuální ocenění. "Nechtěl bych nikoho vyzdvihovat, protože jsme vystupovali jako tým, ale náš hráč Dominik Kerl byl zvolen nejlepším brankářem turnaje a podle mě zcela zaslouženě."

V účasti na zahraničních turnajích vidí Luboš Pecka pro mladé fotbalisty velkou příležitost. "Pro kluky je zpestření, že se nepotkávají jen s mužstvy z Čech. U starších ročníků je to ještě lepší v tom, že můžeme srovnávat, jak pracujeme s mládeží my, a jak se pracuje v zahraničí." A jestli Pecka čekal, že se jeho týmu podaří v zahraniční konkurenci uspět? "Určitě jsem věřil, že na to kluci mají a nakonec se to povedlo”, dodává na závěr.

Výsledky Dynama

Dynamo – Rohrbach 5:0
Wolf (2), Dvořák, Vorel, Vinzens

Dynamo – St. Martin 5:0
Poturnay (2), Vorel, Markovec, Bláha

Dynamo – Judenberg 1:0
Wolf

Dynamo – Blau Weis 1:1
Poturnay

Dynamo – St. Magdalena 4:2 (finále)
Poturnay, Wolf, Bláha, Michl