Jeho návrat čekal málokdo, přesto k němu došlo. Chtěl se porvat o místo v ligové Sigmě Olomouc, ale neuspěl a nyní by se mohl vrátit tam, kde ligový fotbal hrál. Střední záložník Petr Javorek se zapojil s českobudějovickým týmem do přípravy na soustředění v Třeboni a v aktuálním týdnu se rozhodne, jestli v týmu zůstane.
Petr Javorek sprintuje

Jak došlo k tomu, že jste se poměrně překvapivě začal připravovat s Dynamem?
Kontaktoval mě pan Vozábal ještě před letní přípravou. Jakmile jsem skončil na zkoušce v Olomouci, dohodli jsme se, že se připojím k týmu. Po týdnu se rozhodne, jestli v klubu zůstanu. Byl bych rád, kdybych se uchytil.

Na začátku letní přípravy jste byl na zkoušce v Olomouci. Čím to, že jste neuspěl?
Nedopadlo to, už od začátku jsem cítil, že to nevyjde. Říkali mi, že by měli odejít nějací hráči, ale bylo to přesně naopak. Nikdo neodešel a navíc přišli hráči na hostování. Z toho už jsem tušil, že to nevyjde.

Stále jste hráčem Táborska?
Ano, mám ještě na rok smlouvu, takže záleží na dohodě mezi kluby.

Napadlo vás po posledním odchodu z Dynama, že byste se ještě mohl vrátit?
Vůbec ne. Neodcházel jsem v úplně dobrém, ale uplynulo od té doby dost času. Nabídka z Dynama mi přišla dobrá a chci se porvat o místo v týmu.

Vzpomínáte rád na sezony strávené v Dynamu?
Ano, rozhodně. Hlavní první sezona byla dobrá, měli jsme i dobrou partu a nehráli jsme špatně. Následně jsem musel na operaci a po ní už to nebylo ono.

Horejšova parta se včetně navrátilce potí u Světa (3.7.2017)

Českobudějovičtí jsou v plné fázi přípravy. Ve třetím letním týdnu polykají náročné tréninkové dávky u rybníka Svět v Třeboni. Trenér David Horejš má k dispozici kompletní kádr, individuální plán mají jen Čermák s Tomkem. S Dynamem navíc trénuje zajímavý fotbalista. Přímo ze soustředění odjíždějí Jihočeši ve středu do Plzně k přípravnému utkání s místní Viktorií.