Po třech týdnech se budějovické Dynamo znovu představí na domácím stadionu, když v rámci 26. kola FORTUNA:LIGY přivítá Zbrojovku Brno. V úvodním vzájemném zápase byli úspěšnější Jihočeši, kteří slavili tři body především díky dvěma brankám Patrika Brandnera. Zopakují výhru z prvního střetnutí v sezoně? Utkání startuje v neděli od 14:00.

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FC Zbrojovka Brno
www.fczbrno.cz
10. místo (31 bodů)
Postavení v tabulce
16. místo (17 bodů)
27:33
Skóre
19:39
Čolić, Brandner (6)
Nejlepší střelec
Hladík, Růsek (3)
Javorek (4)
Nejvíce asistencí
Dreksa, Vaněk,
Pachlopník (2)
Plzeň - Dynamo 2:1
Poslední zápas
Brno - Slavia 0:0
PRPPR
Forma
RRPRP

FC Zbrojovka Brno

Zbrojovka se od úvodu sezony nachází v sestupovém pásmu a celý ročník tak usiluje o záchranu v soutěži. Aktuálně ztrácí čtyři body na první nesestupovou příčku, na které se nachází Mladá Boleslav. Pouze o dva body více než Středočeši mají Teplice, které rovněž neprožívají povedenou sezonu.

V posledním ligovém utkání dokázala Zbrojovka už podruhé v sezoně zaskočit lídra tabulky pražskou Slavii, když i ve druhém vzájemném utkání urvala bod za remízu. Tentokrát využila červené karty pro slavistického brankáře, který byl vyloučen už v prvním poločase.

V prvním vzájemném měření sil s Dynamem slavil černobílý klub, který využil dobrého vstupu do utkání a nakonec si z druhého největšího města republiky odvezl plný počet bodů.

Trenér David Horejš před utkáním
„V posledních zápasech jsme měli problémy se střílením gólů, a to chceme v zápase se Zbrojovkou změnit. Naším cílem bude navázat na povedený domácí zápas se Spartou, kde jsme měli trochu smůlu, když jsme třikrát nastřelili brankovou konstrukci. Vydali jsme se určitou cestou a v té chceme pokračovat. S Brnem nás čeká důležité utkání, ve kterém musíme zabrat a zvítězit. Všichni si to přejeme."

Poslední vzájemné utkání – 6. 12. 2020:
FC Zbrojovka Brno - SK Dynamo ČB 1:3 (0:2)
Branky: 53. Růsek - 10. a 17. Brandner, 90+2. Čavoš. ŽK: Gajić, Štěpanovský, Vintr - Talovierov, Javorek, Horejš (trenér). Rozhodčí: Lerch – Mikeska, Dresler.
Sestava Brna: Floder – Jan Moravec, Dreksa, Gajić (32. J. Šural), Kotula (84. Hladík) – Pachlopník, J. Sedlák, Ad. Čermák, Štepanovský (32. Šumbera) – Růsek, Přichystal (59. M. Vintr).
Sestava Dynama: Drobný – Čolić, Králik, Talovierov, Skovajsa – Čavoš, M. Valenta (70. L. Matějka) - Van Buren, Javorek, Mészáros (81. Mršić) – Brandner (85. Havel).

Utkání 26. kola FORTUNA:LIGY začíná v neděli v 14:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Ondřej Pechanec, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat David Hock a Michal Novák.