Povedené představení v 5. kole FORTUNA:LIGY proti Bohemians Praha 1905 nezůstalo bez povšimnutí ani v českých médiích. Mezi nejlepšími hráči uplynulého hracího víkendu figurují hned tři českobudějovičtí fotbalisté. O koho jde? Zaujala trojice Lukáš Havel, Quadri Adediran a Jan Suchan.

Vítězství 3:0, zisk prvních tří bodů do ligové tabulky, navíc čisté konto. Pokud by se známkovalo jako ve škole, triumf Dynama nad Bohemians by nemohl dostat jinou známku než jedničku. Na Střeleckém ostrově bylo k vidění více než povedené utkání s ještě šťastnějším koncem. Za Dynamo se prosadili tři různí střelci a dva z nich a jeden asistent k tomu se dostali také do nejlepších sestav kola.

Quadri Adediran

Quadri Adediran v nastavení prvního poločasu poprvé změnil skóre zápasu a souboj s Klokany svým gólem rozsekl. I díky tomu se nigérijský mladík dostal do nejlepší jedenáctky FORTUNA:LIGY podle webu ligy a bývalého fotbalisty a experta televizní stanice O2 TV Sport Jakuba Podaného. Navíc figuruje Quadri na třetím místě v INDEXU portálu iSport.cz. Podle něj se lépe než Adediranovi vedlo pouze Gabrielovi z Hradce Králové a Provodovi ze Slavie.

Lukáš Havel

Dynamácký kapitán prožil gólový předešlý ročník. Ve FORTUNA:LIZE se prosadil Lukáš Havel celkem čtyřikrát a doufá, že mu podaří na trefy navázat i letos. Jednu branku už na kontě má, byl to on, kdo hlavou tečoval proti Bohemce balon a zvýšil na 2:0. Dostal se tak do top sestavy kola podle Sport.cz a navíc také do té, kterou vybral fotbalový expert stanice O2 TV Sport Jakub Podaný.

Jan Suchan

V minulém ročníku se stal nejlepším střelcem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, nasázel v dresu Vlašimi 15 gólů a podobně potentní chce být Jan Suchan také v nových barvách. Na první gól stále čeká, u první asistence už ale fajfku po zápase s Klokany má. I díky gólovému zapojení se umístil Suchan na celkovém šestém místě v INDEXU portálu iSport.cz pro 5. ligové kolo a do nejlepší jedenáctky ho vybral, podobně jako dva jeho kolegy, fotbalový expert stanice O2 TV Sport Jakub Podaný.