České Budějovice v zápase s Pardubicemi inkasovaly hned v úvodu a i přes další nebezpečné akce domácího celku ve druhém poločase si z východu Čech odvezly bod za remízu 1:1. Jak nerozhodný duel hodnotil na pozápasové tiskové konferenci trenér Dynama Jiří Lerch?

Trenére, jak hodnotíte utkání v Pardubicích?
Vzhledem k tomu, v jaké jsme situaci, si bodu z Pardubic ceníme. Pardubice ukázaly kvalitu, mají dobrý tým. Co se týče zápasu, bylo to pro mě částečně zklamání, hlavně první polovina zápasu. Tam jsme byli všude o krok později. Bylo to ale jen o jeden gól. Do druhé půle jsme změnili rozestavení a střídající hráči, kteří přišli, to oživili. Do poslední chvíle jsme věřili, že gól tu dát můžeme a alespoň bod si odvézt.

V prvním poločase šlo přes levou stranu Dynama plno nebezpečných akcí.
Na Pardubice jsme se připravovali, ukazovali jsme si nějaká videa, nacvičovali různé posuny. Víme, že Pardubice hrají na čtyři veprostřed jako my, v prvním poločase nám to tam ale nevycházelo.

Na konci Musa Alli mohl dát na 2:1 pro Dynamo, ale vzhledem k průběhu utkání se dá říct, že jste vytěžili z minima maximum?
Příležitostí jsme moc neměli. Měli jsme tam spoustu rohových kopů a centrů ze strany, ale ty se nám nevedly. Domácí všechno odvrátili. Utkání bylo nahoru a záleželo, jestli se pokusí někdo rozhodnout. Nevím, jestli situace, kdy se Pardubice dožadovaly penalty, byla penaltová nebo ne. Opakuji, že bod z Pardubic je pro nás cenný. A ve finále může mít také svou roli.