Patří k pilířům českobudějovické záložník řady, během utkání s Pražany se ale ke tvořivosti Patrik Hellebrand tolik nedostal. Slávističtí fotbalisté na něj byli dobře připravení a moc prostoru mu nedávali. I po domácí porážce ale záložník Dynama nevěší hlavu a věří i nadále nastavené cestě. „Nechceme z té cesty uhýbat, věříme jí a chceme hrát atraktivní fotbal i v dalších zápasech,“ líčil na tiskové konferenci.

Patriku, jak hodnotíš zápas proti Slavii?
Dnes to bylo hodně soubojové utkání. V prvním poločase mi přišlo, že jsme řešili špatně situace na útočné polovině Slavie, hledali jsme hned finále místo toho, abychom si balon třeba ještě podrželi. Slávisté nás hodně brejkovali a měli z toho šance. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, dali jsme na 1:1 a pak jsme dostali hloupý gól, který ten zápas, myslím si, zlomil.

Slávisté si tě během utkání hodně hlídali, na to nejsi moc zvyklý. Jaké to pro tebe bylo?
Musím říct, že byli hodně nepříjemní. Dlouho se mi nestalo, aby mě takhle někdo bránil. Furt tam do mě někdo bouchal, tahal mě za dres. Bylo to těžké. Ale myslím si, že jsme na to jako tým dobře reagovali, chtěli jsme to nahoře opírat o Kobru, což se nám docela dařilo. Slavia ale dnes celkově dobře bránila.

Nezačíná na tým doléhat to, že je po dvou zápasech bez bodu, i když herní projev nevypadá špatně?
Nemyslím si, že by to na nás doléhalo. Věříme své hře. Slavia dnes musela udělat hodně práce, aby nás eliminovala. My ale jedeme dále, máme za sebou dva těžké soupeře. Teď jedeme do Hradce a budeme tam chtít vyhrát.

Zápas sledoval vyprodaný Střelecký ostrov, jak se ti hrálo?
Bylo to super. Každý hráč touží po tom, aby stadion byl vyprodaný. Atmosféra byla úžasná.

Prezentujete se atraktivním fotbalem, bude to tak i nadále?
Jsme tak nastavení a z té cesty nechceme uhýbat. Hlavně té cestě věříme. Určitě to budeme chtít praktikovat každý zápas.