Po necelých třech týdnech přípravy v domácích podmínkách vyrazí fotbalisté Dynama za herním soustředěním na jižní pobřeží Turecka do města Belek.

Svěřence Jiřího Lercha čeká ve středu v ranních hodinách přesun ze Střeleckého ostrova do Vídně. Odtud se tým letecky přesune do turecké Antalye, která je vzdálená zhruba 40 kilometrů od cílové destinace, Beleku.

Při započtení dnů příletu a odletu stráví A-tým u Středozemního moře celkem 10 dní. Mimo tréninkové jednotky čekají hráče také tři střetnutí s prvoligovými soupeři z Polska a Ukrajiny. Nejdříve změří naši fotbalisté síly se dvěma celky z polské Ekstraklasy - s Koronou Kielce a Górnikem Zabrze. Na závěr soustředění dojde na duel s prvoligovým ukrajinským týmem Kolos Kovalivka.

V nominaci na herní soustředění chybí čtveřice hráčů z kádru A-týmu. Individuální plány budou plnit Alen Dejanović (po operaci menisku), Ondřej Čoudek (svalový problém), Michal Hubínek (dlouhodobá bolest zad) a Tomáš Zajíc (rekonvalescence po zranění v oblasti třísel).

Na středečním srazu bude chybět také kapitán Lukáš Havel. Dlouholetá stálice obrany Dynama má ke své absenci speciální důvod, ve čtvrtek 25. ledna bude totiž na Jihočeské univerzitě absolvovat státní závěrečnou zkoušku svého bakalářského studia. Kvůli této vysokoškolské povinnosti se tedy k týmu v Turecku připojí o dva dny později.

Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským si na soustředění povolali také pět hráčů z třetiligového B-týmu a jednoho hráče z týmu U19. Z béčka dostali šanci hráči, kteří naskočili už v přípravných utkáních s Jihlavou či rakouským Amstettenem, tedy obránce Ondřej Novák, záložníci Tomáš Hák, Sebstian Böhm, Robin Polanský a útočník Martin Prášek, který v duelu s Amstettenem vstřelil dvě branky. Z devatenáctky si Jiří Lerch povolal sedmnáctiletého záložníka Petra Zíku, který už na podzim naskočil za áčko v pohárovém utkání s Chrudimí a na konci roku byl zvolen do trojice nejlepších mladých sportovců Jihočeského kraje.

Stále v jednání je příchod útočníka Jakoba Tranzisky. Ten byl v klubu na desetidenní zkoušce. Délka zkoušky byla s Admirou Wacker předem domluvená a německý útočník se podle dohody po jejím skončení vrátil zpátky do rakouského klubu. Trenérům Dynama se Tranziska líbil a mají o něj zájem, v současné době tedy probíhají jednání o jeho příchodu. Aktuálně jsou možné všechny varianty - připojení k týmu v průběhu soustředění, připojení k týmu po skončení soustředění, ale i varianta, že se německý útočník nakonec nepřipojí vůbec.

Kádr pro zimní soustředění:


Zimní přípravné zápasy:

Dynamo má za sebou dvě přípravná utkání - na úvod remíza s Vysočinou Jihlava, poté vítězství nad rakouským Amstettenem. V Turecku sehrajeme zbylé tři zápasy, čeká nás měření sil s prvoligovými celky z Polska a Ukrajiny.