Poprvé v lize se trefil na Střeleckém ostrově, a hned dokonce dvakrát. Řeč je o Janu Suchanovi, který Dynamo během zápasu se Zlínem poslal dvakrát do vedení. Na tři body to však bohužel nestačilo. Jak českobudějovický záložník hodnotil utkání na pozápasové tiskové konferenci?

Honzo, jak hodnotíš zápas proti Ševcům?
Byl to takový klasický záchranářský souboj. Moc fotbalu tam nebylo, byla to spíše taková nakopávaná. Dostali jsme se rychle do vedení, pak si ale necháme dát rychle na 1:1, bohužel. Opakuje se to už v několikátém zápase po sobě. Co se týče toho druhého gólu, je to obrovská škoda, moc nás to mrzí. Měli jsme z toho zápasu odejít s výhrou, ale je to, jak to je. Teď už s tím nic neuděláme. Musíme porazit Karvinou.

Může mít ve finále nějakou cenu i ten bod?
Určitě může. Je to lepší, než kdybychom prohráli, ale jak říkám, po tom průběhu je to pro nás málo. Ale lepší než nic.

Jak jsi viděl ty své góly?
První gól padl po nacvičené kombinaci, kdy Šigy (Šigut) dostal perfektní balon za obranu a já mám rád takto dobíhat do vápna z té druhé vlny. Pak už bylo jen na mně, jestli to trefím. Naštěstí to tam spadlo. U druhého gólu, když jsem viděl, jak je to postavené, jsem si říkal, že to zkusím vzít na bránu. Bylo tam dvacet lidí a vždycky se s tím může stát cokoliv. Naštěstí to tam takhle propadlo, jsem za to rád.

Po té brance na 2:1 jsi asi věřil, že se to povede dovést do vítězného konce, že?
Jo, určitě. Nemáme žádný nezkušený tým si myslím a měli jsme to nějak dohrát. Jakkoliv. Chtěli jsme to zvládnout. Je to hrozná škoda.

S čím teď pojedete do Karviné?
Musíme tam vyhrát a s tím tam stoprocentně pojedeme. Bod nestačí, jedeme tam pro všechny tři.

Vedení jste ztratili stejně rychle jako proti Boleslavi, čím to je?
Těžko říct. Kdybych znal odpověď, tak se tomu vyvarujeme. Mrzí náš, že dostáváme dost gólů ze standardek. Je to asi o nějaké osobní zodpovědnosti. Situace jsem ale ještě neviděl, až se na ně podíváme, tak budeme moudřejší.

Jsi rád alespoň za ty tvé dva góly?
Samozřejmě. Jsem ofenzivní hráč a góly se ode mě čekají. Hodně mě trápilo, že jsem jich do téhle doby moc nedal, ale samozřejmě bych chtěl, aby to vedlo k týmovým výsledkům.