Českobudějovickému Dynamu v posledních utkáních chyběli někteří hráči. Tomáš Zajíc má po zranění třísla již za sebou první ligové minuty v novém ročníku FORTUNA:LIGY, jak na tom ovšem jsou zbývající fotbalisté, kteří kvůli zdravotním problémům do posledních utkání nemohli zasáhnout? Jedná se o obránce Martina Sladkého a Ondřeje Čoudka, ale také o záložníky Jakuba Horu s Alenem Dejanovićem.

Martin Sladký si na začátku července během letního soustředění v Rakousku zlomil lýtkovou kost, v posledních dnech už ale začal trénovat společně s týmem. „Slaďas se vrací do plné zátěže a měl by být připravený k víkendovému zápasu s Mladou Boleslaví,“ říká trenér Zápotočný.

Do plného tréninku se v pondělí zapojila také letní posila Alen Dejanović. „Je to tak, Alen dostal zelenou a zapojil se s námi do plného tréninku. Měl natržený přední stehenní sval,“ zdůvodňuje absenci bosenského fotbalisty v posledních utkáních českobudějovický lodivod.

Dalším záložníkem se zdravotními problémy je Jakub Hora, který se zranil v reprezentační přestávce při utkání s Lincem. Horu bohužel zranění nepustilo ani do sobotního utkání s Olomoucí, brzy by ale měl být fit. „Kuba by se s námi měl do plné zátěže zapojit ve středu nebo ve čtvrtek,“ komentuje Zápotočný.

Ten se bude muset ještě pár týdnů obejít bez obránce Ondřeje Čoudka, jenž naskočil do utkání 5. kola s Bohemians a ve 20. minutě si přivodil zranění kotníku. Na následném vyšetření se ukázalo, že si mladý obránce zlomil kotník. „Páteční sono ukázalo, že se zlomenina pomalu hojí, ale ještě to není dobré. Ondřej bude tak ještě týden dva o berlích.“