České Budějovice k utkání 27. kola FORTUNA:LIGY pojedou do Pardubic, kde je čeká předposlední venkovní duel v základní části české nejvyšší fotbalové soutěže. Start utkání je na programu v neděli od 15:00 na půdě našeho soupeře.

Statistiky


FK Pardubice
www.fkpardubice.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
13. místo (26 bodů)
Postavení v tabulce
16. místo (18 bodů)
25:36
Skóre
26:55
Tomáš Zlatohlávek (7)
Nejlepší střelci
Jan Suchan (4)
Vojtěch Patrák (4)
Nejvíce asistencí
Zdeněk Ondrášek,
Wale Musa Alli (3)
Olomouc – Pardubice 0:2 (0:1)
Poslední zápas
Dynamo – Sparta 0:1 (0:1)
VPPPP
Forma
PPRPV

FK Pardubice

Pardubičtí fotbalisté do druhé poloviny soutěže vstoupili nejlépe, jak mohli. Z prvních dvou zápasů si na své konto připsali šest bodů. Po výhře v utkání na Slovácku, kde dohrávali v deseti lidech, poté také zvítězili i ve druhém zápase v Karviné. Kováčovi svěřenci bodovali i ve třetím jarním utkání v řadě, když se v domácím klání rozešli smírně s Teplicemi. Poté ale přišel bodový půst, Pardubičtí nedokázaly zvítězit čtyřikrát v řadě. Východočeši neuspěli v zápasech se Slavií, Plzní, Hradcem Králové a Baníkem. Během těchto čtyřech duelů navíc posbírali tři červené karty, celkově to pro našeho nedělního soupeře však byla na jaře už čtvrtá červená. Poslední soutěžní zápas Pardubice vyhrály, když si z Hané odvezly všechny tři body po výhře nad olomouckou Sigmou.

V tabulce se Východočeši nacházejí ve skupině o záchranu, náleží jim 13. příčka. Na svém kontě mají dvacet šest bodů, tedy o osm více než Dynamo. Hráčem s nejvíce starty v pardubickém mužstvu v letošní sezoně je středopolař Michal Hlavatý, který vynechal pouze jedno utkání a naskočil tak do dvaceti pěti duelů aktuálního ligového ročníku. Nejlepším střelcem našeho nedělního soupeře je se sedmi brankami Tomáš Zlatohlávek, nejlepším asistentem pak Vojtěch Patrák. Ten si připsal čtyři gólové nahrávky.

Vzájemná bilance

Dynamo s Pardubicemi v české fotbalové nejvyšší soutěži odehrálo doposud sedm zápasů, z nichž pětkrát vyhrálo, jednou utkání skončilo smírně a jednou v něm Jihočeši podlehli.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 28.10. 2023):
SK Dynamo ČB – FK Pardubice 0:1 (0:1)
Góly: 9. Zlatohlávek
ŽK: Skalák, Adediran
Rozhodčí: Petřík – Dresler, Bureš
Sestava Pardubic: Budinský – Icha, Halinský, Ortíz, Tischler – Vacek (C) – Daněk, Hlavatý (87. Darmovzal), Míšek (71. Mukwelle), Sychra (60. Helešic) – Zlatohlávek (71. Solil).
Sestava Dynama: Šípoš – L. Havel (C), Nikl, Králik, Trummer – J. Hora I (61. Hubínek), P. Hellebrand (34. Suchan) – Šigut (61. Osmančík), Čermák (34. Adediran), Alli – Skalák (84. V. Hora).