Českobudějovické Dynamo v úvodním zápase ligové nadstavby na Střeleckém ostrově přivítalo Bohemians Praha 1905 a utkání mělo podobně infarktový závěr jako při utkání s Libercem. Domácí tým o vítězství totiž rozhodl až v úplném závěru. Jak počínání svých svěřenců na pozápasové tiskové konferenci hodnotil domácí kouč Jiří Lerch?

Trenére, jak hodnotíte zápas s Bohemians?
Hodnocení bude kladné. Bohemka je kvalitním týmem a dokázali jsme ji porazit. Byli jsme trochu v jiné pozici než právě Bohemians, ale zvládli jsme to. Oni se na nás dobře připravili, pokryli nám křídelní hráče, jak Musu Alliho, tak Jakoba Tranzisku. Zaslouženě jsme se dostali do vedení, pak ale přišla smolná ruka a bylo to 1:1, tam ale našim hráčům nemohu vyčítat nic. Chtěli jsme hrát trpělivě a věřili jsme, že to zvládneme. Klobouk dolů před kluky, že bojovali až do konce. Emoce na konci zápasu byly obrovské, neskutečné. Čekají nás ale ještě čtyři zápasy, musíme pracovat dál. Věříme, že uspějeme.

Určitě jste sledovali i další zápasy, potěšily vás i další výsledky?
Během zápasu jsem to nesledoval, koukáme sami na sebe. Samozřejmě, že nás potěšilo, že jsme se dostali na třetí místo od konce, je to pro nás velký skok. Věřím, že to pro kluky bude vzpruhou a takovým nakopávačem k tomu, abychom zvládli i ta další utkání.

Do branky nastoupil Dávid Šípoš, kterého jste se rozhodli podržet. Jste rádi za to, jak to zvládl?
Vrátím se ještě k tématu okolo Zdeňka Křížka. Nebylo to rozhodnutí nás trenérů, bavili jsme se o tom s celým sportovním vedením. Nebylo to pro to, že by Zdeněk odváděl špatnou práci s brankáři, potřebovali jsme ale našim klukům dát nějaký nový impuls, protože byli psychicky zlomení. Což po takových chybách, které se stávaly, je logické. Vzali jsme sem zkušeného Pavla Kučeru a jsme rádi za to, jak to Šipi dnes zvládl.

Bohemka vám sedí, ze tří zápasů jste s ní uhráli sedm bodů.
Výsledkově asi jo, ale jinak ty duely s ní jsou vážně těžké. Mají výborného trenéra a mužstvo, hrají dobře. Mají tam velká jména, jejich útočníci jsou také kvalitní. Cením si toho, že jsme takového soupeře dokázali svalit.

Jak hodnotíte výkon dvougólového Vincenta Trummera?
Slyšel jsem na něj nějaké kritiky, ale byli jsme ho před sezonou sledovat v Rakousku a tam ti hráči jsou i v té druhé lize kvalitní. Vinc má výbornou střelu, doteď mu to ale moc nevycházelo. Schoval si to ale na tu nejdůležitější chvíli.

Chtělo by to ale také vyhrát po dlouhé době i venku, že?
Ano, ale opravdu nevím, co víc pro to máme udělat. Kdybychom to věděli, zachováme se tak. Může to být také v hlavách. Naposledy jsme hráli skvěle v první půli v Teplicích, k tomu se ale vracet už nechci, to je všechno kdyby a na to se fotbal nehraje. Musíme se teď koncentrovat na Pardubice a jet tam uhrát nějaké body.