Šestnáctiletá Kateřina Prášková, hrající za dorostenky českobudějovického Dynama, byla v uplynulé sezoně druhou nejlepší střelkyní ve 2. lize dorostenek a zároveň nejlepší kanonýrkou týmu. V té aktuální ve střílení branek pokračuje a má velkou zásluhu na tom, že její tým po osmi odehraných kolech neztratil ani bod a je na prvním místě tabulky. Podobně úspěšně si vede i „béčko“ dorostenek, které v probíhající sezoně hraje okresní přebor starších žáků. Jak funguje propojení mezi těmito dvěma týmy? I o tom se v rozhovoru pro klubový web mladá útočnice rozpovídala.

Kačko, po osmi odehraných kolech vedete svou soutěž, co na to říkáš?
Naše výkony zatím hodnotím kladně a jsem s nimi stoprocentně spokojená. Občas se nám nějaké utkání nepovede herně tak, jak bychom chtěli, ale všechno si po zápase rozebereme a pracujeme na tom, aby to bylo lepší. I přes to, že máme spoustu nových hráček, jsme se dokázaly hodně rychle sehrát a fungujeme jako jeden tým. Tato sezona pro nás bude, věřím, velmi úspěšná.

Máte náskok tří bodů na druhý Braník, hned za ním se nachází Sparta, koho považujete za vašeho největšího konkurenta?
Před sezonou jsme za našeho největšího soupeře považovaly Jihlavu. Po vzájemném zápase, který probíhal podle našich představ, jsme zjistily, že dokážeme porazit i týmy, které jsou nebo by pro nás mohly právě být tou největší hrozbou. Za necelé dva týdny nás čeká zápas s Braníkem, který je asi momentálně naší největší konkurencí. Tento duel bude určitě jeden z nejtěžších, tudíž nesmíme nic podcenit, ale věřím a doufám v naši výhru.

Loni vám postup jen těsně unikl, jak moc vás to mrzelo?
Ano, minulou sezonu nám postup utekl o 3 body, což nás mrzelo opravdu moc, ale o to více nás to nakoplo do letošní sezony, na kterou jsme připraveny o mnoho víc. V letní přípravě jsme hodně dřely a vyplácí se nám to. Máme, jak už jsem řekla, spoustu nových a šikovných hráček, které nám v naší cestě do 1. ligy mohou pomoct.

Jak říkáš, některé hráčky po uplynulé sezoně odešly, některé zase přišly, jak to tedy funguje v kabině?
Máme skvělou partu. Nové holky mezi nás zapadly velmi rychle a každý den se poznáváme. Trávíme spolu čas i mimo hřiště a chodíme se vzájemně podporovat na zápasy. Když se nám něco nelíbí, tak si sedneme a všechno společně probereme. Navzájem se povzbuzujeme a držíme při sobě jako jeden tým.

Jaký je tedy váš cíl v aktuálním ročníku, je to postup do první ligy?
Přesně tak. Postup je určitě náš hlavní cíl, za kterým si každý zápas jdeme. Chceme hrát kvalitní zápasy s kvalitními soupeři, se kterými se ve druhé lize setkáme úplně minimálně. Máme na to se srovnávat s týmy jako jsou Sparta nebo Slavia, proto si myslím, že postup je to, co chce každá z nás. Už před sezonou jsme si řekly, že pro postup uděláme maximum a postoupíme za každou cenu.

Kromě trenéra Martina Dvořáka vás trénuje i Martin Sladký a vypomáhající Vojtěch Hora. Jaké pro vás je to, že na lavičce stojí ligoví fotbalisté, vedle nichž rostete?
S trenéry jsme spokojeny na sto procent a neměnily bychom je (usmívá se). Dobře nás na zápasy připravují, a to se odráží v herním projevu i výsledcích. To, že nás trénují také prvoligoví hráči je pro nás velkou motivací. V tom, co nám říkají a vysvětlují, jim důvěřujeme, protože mají spoustu zkušeností a ví, o čem mluví.

Bývá příprava na všechna utkání stejná? Některým soupeřům nadělíte spoustu gólů bez sebemenšího problému, pak jsou tu ale právě ti vaši konkurenti, se kterými hrajete o postup a tyto zápasy jsou přeci jen jiné než s ostatními týmy, že?
Příprava bývá na každý zápas stejná, bez ohledu na to, jaký nás čeká soupeř. Trenéři vymýšlí různé taktiky a ty pak nacvičujeme v tréninku. Na ty kvalitnější soupeře ale navíc trénujeme různé signály na rohové nebo přímé kopy, ze kterých bychom soupeře mohly překvapit.

V loňské sezoně ti jen těsně utekl titul „královny střelkyň“ celé soutěže, letos ovšem ve střílení branek pokračuješ a jsi nejlepší střelkyní týmu. Bylo tohle v tobě od začátku?
Od mala jsem hrála spíše v obraně nebo ve středu zálohy, postupem času jsem se ovšem posouvala do útoku. Góly jsem nikdy moc nedávala. Minulou sezonu se mi povedlo nastřílet 55 gólů, ale i tak to nestačilo na první místo v tabulce střelkyň. Tuto sezonu v tom chci určitě pokračovat. Samozřejmě, že góly střílím hlavně díky holkám, které mi na ně vždy nahrají. Bez holek by těch branek nikdy nebylo tolik.

Jak se cítíš po fyzické stránce?
Abych pravdu řekla, moc dobře se necítím. V polovině minulé sezony jsem si natrhla křížový vaz a mrzí mě, že do zápasů nemohu chodit úplně naplno, dost mě to ve všem omezuje.

Kromě „áčka“ máte v letošní sezoně přihlášené i „béčko“, které hraje okresní přebor starších žáků. Jak tohle propojení podle tebe funguje?
Podle mého je to super, protože si díky tomu zahraje každá z nás a nikdo není bez zápasu. O dost více na sobě pracujeme a máme větší motivaci k tomu se dostat do „áčka“, protože víme, že každá z nás má na to se tam dostat. Musíme ze sebe vydávat to nejlepší.