Na konci září loňského roku česká reprezentace do 21 slavila obří úspěch, díky remíze v odvetě baráže s Islandem postoupila na mistrovství Evropy. Souboj se tehdy odehrál na Střeleckém ostrově, domovském stadionu českobudějovického Dynama. Lvíčatům se tady dařilo a soudě podle plánů do budoucna chce národní tým zkusit štěstí znovu. Střelecký ostrov bude v říjnu hostit dva zápasy kvalifikace jednadvacítky o postup na mistrovství Evropy. Proti Walesu a Dánsku.

Spojení české reprezentace do 21 let a Střeleckého ostrova je v posledních letech hodně silné. Na jihu Čech byly k vidění třeba zápasy Lvíčat proti Kosovu, Slovinsku, Albánii, Anglii nebo Islandu, se kterým se národní tým potkal v baráži o postup na nedávné EURO. Povedlo se, Lvíčata si zahrála v Rumunsku a Gruzii skupinu proti Německu, Anglii a Izraeli.

O postup se pokusí také teď. V průběhu kvalifikace na mistrovství Evropy, které bude v roce 2025 hostit Slovensko, zamíří znovu také na Střelecký ostrov! A to hned v říjnu, kdy odehraje na domovském stadionu Dynama dva zápasy. Nejprve bude hrát reprezentace do 21 let 13. října proti Walesu a o čtyři dny později na jihu Čech přivítá výběr Dánska. Během předešlých zápasů Lvíčat na Střeleckém ostrově hnaly tým za úspěchem vždy téměř vyprodané tribuny. A teď všichni doufají, že bude k vidění to samé.