Kouč Tomáš Zápotočný utkání s Jabloncem ohodnotil na tiskové konferenci velice pozitivními slovy. Byl rád za tři body a za to, jaký výkon jeho svěřenci předvedli. „Jsem se třemi body spokojený, před repre pauzou je to důležité,“ pronesl Zápotočný

Trenére, jak byste zápas zhodnotil?
Zápas se mi hodnotí pozitivně. Vyhráli jsme těžký zápas, ve kterém jsme hráli více než 30 minut o deseti. Musím před hráči smeknout, ubojovali to a ukázali charakter, za což jsme rádi. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, po chybě Janáčka jsme opět dostali laciný gól. Opakoval bych se, ale byl to zase výstavní gól na Silvestra. Chyby k fotbalu ale patří a jsem rád, že je fotbal týmový sport. Kluci podrželi Janyho, Ondráška, který dostal červenou. Jsem spokojený se třemi body, před repre pauzou je to důležité. Věřím, že po ní se vrátíme jako jiný tým. Vybrali jsme si daň. Dneska se mi ulevilo, že jsme to zvládli.

Je výhra o to cennější, že byla právě proti Jablonci, který na tom v tabulce před zápasem také nebyl nejlépe?
Řekl bych, že je jedno, jestli hrajeme s Jabloncem, nebo někým jiným. Jsme v pozici, že potřebujeme zvládat všechny zápasy, jak doma, tak venku. Velelo nám tenhle zápas zvládnout, protože by byl problém, kdybychom ho nezvládli. Jsem rád, že jsme ho zvládli před repre pauzou. Je to důležité pro hlavu a nastavení.

Zmínil jste chybu Martina Janáčka. Laciných gólů přeci jen dostáváte celkem dost.
Stane se. Ale vadí mi, že kolem míče jsou tři hráči Jablonce. Kde jsme byli my? Koukám se na to, kde chyba začala. Neukazujeme s Márou na to, kdo chybu udělal, ale to, že tam máme šestičlennou zónu. Příští týden dostanou za uši za to, že Janáčkovi nepomohli.

Vzhledem k červené kartě Ondráška byste možná brali i bod.
Brali, jednoznačně. Bravurně to zvládl Alli, který nám ten zápas v podstatě vyhrál. Připravil gól, pak ho dal. Proto jsme ho sem z Brna dělali. Tihle hráči jsou hrozně cenění. Když si vezmete míč a jdete jeden na jednoho. Takových hráčů máme v Česku strašně málo. Dělal velké problémy obraně Jablonce. Splnil to, s čím tam z hlediska taktiky dneska šel.

Co střídání Patrika Hellebranda? Co zatím bylo?
Bylo to vyloženě taktické. Věděli jsme, že nám na straně propadá a střed jsme chtěli vyztužit Michalem Hubínkem a posunout Marcela Čermáka. Vidíte hráče dennodenně na tréninku, víte, jak se chovají, jak hrají. Helošek je úplně jiný typ hráče, který si rád hraje s míčem a mazlí se s ním. Znám ho moc dobře už z jednadvacítky. Vůbec žádný problém spolu nemáme, vyříkali jsme si to po zápase a jedeme dál.