České Budějovice po zápase se Zlínem pojedou v rámci 25. kola FORTUNA:LIGY k dalšímu veledůležitému duelu, tentokráte vyrazí do Slezska, kde se podruhé v řadě utkají se svým sousedem z tabulky. Tím teď bude Karviná. Zápas mezi poslední Karvinou a předposledním Dynamem začne v sobotu v 15:00 na půdě našeho soupeře.

Statistiky


MFK Karviná
www.mfkkarvina.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
16. místo (16 bodů)
Umístění v tabulce
15. místo (18 bodů)
23:46
Skóre
25:52
Adeleke Akinyemi (4)
Nejlepší střelci
Zdeněk Ondrášek,
Wale Musa Alli, Jan Suchan (3)
Lukáš Budínský, Amar Memič (4)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (3)
Liberec – Karviná 1:0
Poslední ligový zápas
Dynamo – Zlín 2:2
PPRPP
Forma
RPVPV

MFK Karviná

Karviná do jarní části nevstoupila podle svých představ, v prvních třech jarních kolech nevstřelila ani gól a postupně 0:3 padla se Spartou, Pardubicemi a Slavií. Bodovat se jí podařilo až ve čtvrtém utkání, když si odvezla bod za remízu 2:2 z Teplic. V posledních dvou zápasech karvinští fotbalisté opět nebodovali, nejprve podlehli na domácím hřišti Slovácku 1:3 a o uplynulém víkendu padli 0:1 v Liberci po proměněné penaltě Michaela Rabušice v závěru.

Co se týče postavení v tabulce, tam si Jarábkovi svěřenci podle představ určitě nevedou. Slezský celek je po 24. odehraných ve FORTUNA:LIZE na posledním 16. místě a na 15. Dynamo ztrácí dva body. Na 14. Zlín pak body tři. Hráčem s nejvíce starty na straně Bílozelených v aktuálním ročníku české nejvyšší fotbalové soutěže je nigerjiský útočník Adeleke Akinyemi, jenž naskočil do všech duelů. Hned za ním je s třiadvaceti starty bosenský záložník Amar Memič.

Adeleke Akinyemi je se čtyřmi góly také nejlepším střelcem svého týmu, nejlepšími asistenty jsou pak záložníci Lukáš Budínský a Amar Memič.

Vzájemná bilance

V české nejvyšší fotbalové soutěži se Dynamo s Karvinou střetlo sedmkrát, z toho Jihočeši třikrát zvítězili, třikrát utkání skončilo nerozhodně a jednou zvítězila Karviná. Poslední vzájemné utkání těchto dvou celků vyznělo lépe pro Jihočechy, kteří díky gólu Musy Alliho ze závěru zápasu 1:0 zvítězili.