Sám v jejím dresu hrál, dnes se proti ní poprvé postavil v lize v roli trenéra. Trenér A-týmu Tomáš Zápotočný hodnotil krátce po skončení zápasu prohraný duel se Spartou.

Trenére, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Sparta dneska vyhrála zaslouženě. My bychom mohli pomýšlet na nějaký bodový zisk jedině v případě, kdybychom se vyvarovali osobních chyb, což se nám ale nepovedlo. Sparta naše chyby potrestala, výsledek hovoří za vše. Podle mě je Sparta aktuálně nejlepší ligový tým, jak formou, tak kvalitou, dneska se to ukázalo.

Rozhodl utkání druhý inkasovaný gól těsně před koncem poločasu?
Souhlasím, druhý a třetí gól rozhodl. Když dostaneme na konci poločasu a na začátku toho dalšího takovéto hloupé góly, nemůžeme mít pomyšlení na bodový zisk, zejména ne Spartě. Nedokážu teď říct, jestli to bylo nekoncentrovaností našich hráčů, nebo jestli jsme podlehli tlaku soupeře.

Už dlouho čekáme na výhru na venkovní půdě, v čem vidíte v tomto ohledu problém?
Z týmu cítím, že si ve venkovních zápasech tolik nevěří. Byli jsme blízko výhře ve Zlíně, tam jsme ale nakonec v závěru inkasovali. Já dneska věřil, že bychom mohli Spartu potrápit, měla několik zraněných hráčů, chtěli jsme překvapit, ale nepodařilo se to. Série bez vítězství venku je dlouhá, je to ale i o herním stylu, my se snažíme hrát fotbal a ono nás to občas bohužel trestá.

Je vůbec Sparta v takovéto formě na domácím stadionu porazitelná?
Každý soupeř je porazitelný. Zažil jsem to i ve své kariéře, potřebujete mít patřičné štěstí a sportovní formu. Myslím, že kdybychom podali nějaký ustrašený výkon, mohlo to dneska dopadnout ještě o dost hůř. Myslím si, že i fanouškům se na zápas kouká lépe, pokud se snažíme hrát fotbal, než kdybychom si před vápno postavili autobus. My vždycky nabádáme hráče, aby byli odhodlaní a sebevědomí, dneska to bohužel nevyšlo.

Nemůže nám dnešní prohra o čtyři branky uškodit i do následujících utkání?
Nemyslím si, že by nás to mohlo dostat po psychické stránce dolů, věděli jsme, že tady bude vyprodaný stadion a že nás čeká obrovsky kvalitní soupeř. Naopak věřím, že kluky to zase posune a posílí jak po herní, tak po psychické stránce. Teď přijdou tři důležité zápasy, hrajeme doma s Pardubicemi, pak v Liberci a pak znovu doma s Teplicemi. To jsou klíčové zápasy, které bychom měli zvládnout.