Ligový debut si odbyl již před rokem v říjnu v dresu pražské Slavie, když naskočil do závěru utkání se Slovanem Liberec. Ligovou premiéru v dresu Dynama zase stihl ve 3. kole v Hradci Králové, kde taktéž naskakoval na závěrečných pár minut. Včera ale poprvé v kariéře nastoupil do utkání FORTUNA:LIGY v základní sestavě a obstál. Po remízovém zápase ve Zlíně nám Matouš pro klubový web sdělil své bezprostřední pocity.

Maty, jak bys zhodnotil utkání?
Je to škoda, je to velká škoda. Mrzí nás to, ale i bod je pro nás důležitý. Teď už se ale musíme soustředit na zápas s Karvinou.

Kde jsi viděl chybu před inkasovaným gólem?
Zlín měl v posledních deseti minutách velký tlak, domácí fanoušci je hnali a my jsme byli podle mě příliš zatažení. Před gólovou situací byla v našem vápně mela, já ani vlastně nevím, kde ta chyba vznikla, protože jsem v tu chvíli vnímal jen to, abych stál tam, kde stát mám. Situaci si ale ještě zpětně zhodnotíme.

Jak teď vidíš naši aktuální situaci? Výsledky z ostatních stadionů nám příliš nenahrály.
Samozřejmě nám to úplně nehraje do karet, ale my se stále soustředíme na naši cestu, s Karvinou musíme jít za vítězstvím.

První ligový start v základní sestavě – co na to říkáš?
Úžasný pocit. Ze začátku jsem byl nervózní, celý den jsem si přemítal, jak a co budu hrát, abych něco nepokazil. Pak jsme ale přijeli na stadion a řekl jsem si, že se na nervozitu musím vykašlat a musím hrát nejlépe jak umím. Musím říct, že to byl náročný zápas, ale z osobního hlediska jsem si to užil. S výsledkem ale samozřejmě spokojený nejsem.

Do Dynama jsi přicházel jako záložník, v Linci i dnes jsi ale hrál na stoperu. Jaká je tedy tvoje pozice na hřišti?
Vlastně celý dorost jsem hrál stopera. Potom mě zkusili trenéři na středním záložníkovi, kde jsem od té doby mezi dospělými hrál. Ale řekl bych, že jsem takový univerzál. Vůbec mi nevadí hrát jak na stoperu, tak ve středu zálohy.

Mohl jsi i vstřelit branku, tvoje hlavička letěla těsně mimo. Jak jsi tuhle situaci viděl?
Je to škoda, hlavičkoval jsem z malého vápna, z takových šancí musím dávat góly. Byl to krásný centr z rohu, k hlavičce jsem se dostal přes dva hráče, spadlo mi to na hlavu, ale šlo to kousek vedle tyčky.

Za poskytnutí úvodní fotografie děkujeme klubové redakci FC Zlín.