Po bitvách na Slovácku a doma proti Slavii se České Budějovice o víkendu znovu vypraví ven. K zápasu 3. kola FORTUNA:LIGY odcestují do Hradce Králové, kde je bude čekat vyprodaná Malšovická aréna. Slavnostní otevření nového fotbalového svatostánku a zápas mezi Dynamem a Hradcem bude na programu v sobotu od 18 hodin.

Statistiky


FC Hradec Králové
www.fchk.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
12. místo (1 bod)
Umístění v tabulce loňské sezony
16. místo (0 bodů)
1:3
Skóre v loňské sezoně
2:7
Šašinka (1)
Nejlepší střelci loňské sezony
Hora, Ondrášek (1)
Gabriel (1)
Nejvíce asistencí
Čmelík (1)
Plzeň – Hradec 1:1
Poslední ligový zápas
Dynamo – Slavia 1:3
PR
Forma
PP

Konečně doma v novém

Hradec Králové v prvním kole prohrál na Slavii, pak remizoval na hřišti Viktorie Plzeň, to hlavní se ale z jeho pohledu bude dít až ve třetím kole. Votroci se vrací domů do města ve východních Čechách. A to po letech strávených v azylu v Mladé Boleslavi. Dokončena byla stavba Malšovické arény, kde se poprvé představí v sobotu proti Dynamu. S ním v loňské sezoně potkal Hradec třikrát, na Střeleckém ostrově vyhrál vysoko 3:0, v Lokotrans aréně zvítězil těsně 2:1 a v MOL Cupu slavily triumf České Budějovice.

Votroci v minulé sezoně skončili ve finále skupiny o umístění FORTUNA:LIGY, kde vypadli s Libercem. Nejprve padli vysoko 0:4, poté zvítězili v odvetě 3:2. V přípravě před novým ročníkem hrál Hradec šest zápasů, z nich ani jednou neprohrál. Porazil například Táborsko, Vyškov, Vlašim nebo béčko pražské Sparty. V létě zároveň měl napilno také na poli přesunů. Ve svých řadách hradečtí fotbalisté přivítali Ladislava Krejčího a Daniela Horáka ze Sparty, Václava Pilaře z Plzně, spolu s nimi přišli i David Heidenreich z Atalanty Bergamo, Ondřej Šašinka z Baníku nebo Adam Zadražil z Táborska. Opačným směrem se vydali třeba Michal Reichl nebo Filip Kubala.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 27. kolo, 16.04.2023):
FC Hradec Králové – SK Dynamo ČB 2:1 (2:0)
Góly: 32. Vašulín, 35. Kučera – 84. Čmelík. ŽK: Harazim, Pudhorocký – Čmelík, J. Hora. Rozhodčí: Radina - Kubr, Vyhnanovský.
Sestava Hradce: Bajza – Čech, Kodeš, Leibl (63. Pudhorocký) – Harazim, Kučera (87. Dvořák), Rada (C), Smrž, Ryneš – Vašulín, Koubek (76. Trusa).
Sestava Dynama: Janáček – Čoudek (82. Broukal), Havel, Králik (C) – Čmelík, Hellebrand, Hora, Potočný (70. Sluka) – Adediran (82. Čavoš), Hais (62. Škoda), Penner (70. Čermák).

Třetí kolo nového ročníku FORTUNA:LIGY a souboj Hradce Králové a Dynama bude na programu v sobotu od 18 hodin v Malšovické aréně a vy ho můžete zde sledovat v online reportáži.