V lize zatím střelecky mlčí, v poháru pálí ostrými. Řeč je o Janu Suchanovi, který přidal další pohárový zásah, respektive dva zásahy a rozhodl tak o výhře nad Chrudimí a postupu do osmifinále MOL Cupu.

Honzo, jak hodnotíš utkání s Chrudimí?
Splnili jsme to, co jsme chtěli a postoupili jsme do dalšího kola. Udělali jsme si to těžší, než jsme chtěli, ale na to už se minulost ptát nebude a jsme rádi že jsme postoupili.

Vstřelil jsi dvě branky, popiš nám ty gólové situace.
Při tom prvním gólu jsem dostal na hranici šestnáctky balon od Matouše (Nikla), prostrčil jsem to na Vojtu Horu a ten mi to vrátil pod sebe. Já jsem do toho jakž takž levou nohou kopl a skončilo to v brance. Při druhé situaci jsem se okolo vápna dostal k odraženému míči, prošel sem do pokutového území a ze zbytku sil jsem vystřelil, a spadlo to tam.

Výsledek mohl být mnohem výraznější, na druhou stranu Chrudim ve druhé půli také měla své šance.
Je to škoda. Je to věc, se kterou se ale potýkáme od začátku sezony, těch gólů moc nedáváme. Kdybychom dali hned z kraje druhého poločasu ty dvě velké šance, které jsme měli, mohlo být po zápase. Místo toho si to uděláme takhle složité. Povinnost je ale splněna a jdeme dále.

V poháru to byla tvá třetí branka, určitě bys na to rád ale navázal i po reprezentační přestávce v lize, že?
To každopádně. Tady je to sice trochu něco jiného, ale jsem rád za každou minutu. Tu zápasovou kondici člověk jinde nenabere. Jsem rád, že mi to tam padlo, pro mé sebevědomí jenom dobře. Na Spartě bych na to chtěl navázat.

Teď nás čeká reprezentační přestávka, využiješ jí k regeneraci?
Ano, budu odpočívat, vyrazíme také na chvíli konečně domů. Hlavně se však bude jednat o tu regeneraci a strávím nějaký ten čas se svými nejbližšími.