O víkendu je na programu 16. kolo nejvyšší české ligy. Týmy už zahajují druhé kolo vzájemných střetnutí. Dynamo jede na pražskou Slavii, se kterou se utkalo už ve druhém kole F:L, Slavia toto utkání vyhrála poměrem 3:1. Ve Vršovicích nás nečeká nic snadného ani v sobotu, náš soupeř je na druhém místě tabulky.

Statistiky


SK Slavia Praha
www.slavia.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
2. místo (38 bodů)
Umístění v tabulce
16. místo (10 bodů)
28:10
Skóre
14:32
Václav Jurečka (5)
Nejlepší střelci
Jakub Hora (3)
Chytil, Provod,
Jurečka, Wallem (2)
Nejvíce asistencí
Ondrášek, Adediran (2)
Sigma - Slavia 1:3
Poslední ligový zápas
Dynamo – Teplice 0:1
VPVVV
Forma
PPPPV

SK Slavia Praha

Slavia už tradičně bojuje o přední příčky ligové tabulky, po polovině základní části je s 36 body na druhém místě, o dva body za Spartou. V dosavadním průběhu sbírají sešívaní téměř samá vítězství a remízy. Neporazitelnou sérii pokazila našemu sobotnímu soupeři až před dvěma koly Viktoria Plzeň. Ta dokázala Slavii na její půdě přetlačit a po dvou gólech Erika Jirky zvítězila 2:1. V minulém kole Slavia najela zpět na vítěznou vlnu, na Andrově stadionu přehrála domácí Sigmu 3:1.

Nejlepším ligovým střelcem v aktuální sezoně je s pěti góly Václav Jurečka, který se poprvé prosadil až v 7. kole, od té doby ale střílí góly pravidelně. Vzhledem k účasti v evropských pohárech rotuje v ligovém kádru Slavie množství hráčů. Nejstabilněji v lize naskakuje stoper Igoh Ogbu, který doposud vynechal jen jedno utkání. Za ním je v žebříčku nejvyšší ligové minutáže trojice Oscar, Holeš a Provod. Poslední dva zmínění byli součástí nominace na uplynulém reprezentačním srazu, na kterém Česká fotbalová reprezentace slavila postup na EURO. Z kádru Slavie byli součástí české nominace ještě Mandous, Masopust, Douděra a Chytil.

Základní sestava Slavie v posledním ligovém zápase proti Olomouci:

Vzájemná bilance

Takto vypadá historická bilance Dynama s naším sobotním soupeřem v rámci samostatné nejvyšší ligy. Poslední vítězství Dynama na půdě Slavie se událo v roce 2005, kdy jsme po dvou gólech Marka Kuliče zvítězili 2:0.


Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 30.7.2023):
SK Dynamo ČB – SK Slavia Praha 1:3 (0:1)
Góly: 53. Ondrášek - 13. Zafeiris, 74. Provod, 84. Chytil.
ŽK: Havel, J. Hora, Čmelík - Zafeiris.
Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Hrabovský - Starý (video).
Sestava Dynama: Šípoš - Osmančík (85. Hais), Havel, Králik, Trummer - Čermák, J. Hora - Čmelík (72. Suchan), Hellebrand (85. Broukal), Adediran - Ondrášek. Trenér: Marek Nikl.
Sestava Slavie: Kolář - Vlček (61. Schranz), Ogbu, Holeš - Douděra (29. Masopust), Zafeiris, Oscar, Provod - Lingr (77. Ševčík), Jurečka (62. Chytil) - Van Buren (77. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Vstupenky

Dynamáčtí fanoušci, kteří plánují utkání sledovat ze sektoru hostů mohou vstupenku v den zápasu na pokladnách u stadionu.

Utkání 16. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Slavií bude na programu v sobotu 25. listopadu od 18 hodin ve slávistické Fortuna areně a vy ho můžete sledovat zde v online reportáži.