Po venkovním utkání v Olomouci se Dynamo opět představí na domácí půdě. Na Střelecký ostrov dorazí v rámci 9. kola FORTUNA:LIGY fotbalisté Mladé Boleslavi. Utkání startuje v sobotu v 15 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Mladá Boleslav
www.fkmb.cz
13. místo (6 bodů)
Postavení v tabulce
6. místo (11 bodů)
11:22
Skóre
14:10
Jakub Hora (3)
Nejlepší střelci
Daniel Mareček (4)
Zdeněk Ondrášek (2)
Nejvíce asistencí
10 hráčů s 1 asistencí
Sigma – Dynamo 2:1 (2:1)
Poslední zápas
Boleslav – Hradec 5:1 (3:0)
PVPVP
Forma
VPRPV

Nevyzpytatelná Boleslav

V minulé sezoně skončili fotbalisté Mladé Boleslavi už tradičně v prostřední skupině, kde v nadstavbovém semifinálovém dvojzápase prohráli s Hradcem Králové. V aktuální sezoně se zatím drží na 6. místě, navíc májí kvůli odložení zápasu s Plzní jedno utkání k dobru. Výsledky Boleslavi jsou však jako na horské dráze. Naposledy vysoká výhra 5:1 s Hradcem, předtím porážka na Baníku a remíza se Slováckem. Kometou posledních utkání je záložník Daniel Mareček, který si z posledních tří zápasů připsal 2 góly a 2 asistence. V brance má Boleslav novou jedničku v podobě Matouše Trmala, obraně šéfuje zkušený Marek Suchý a do každého zápasu zatím naskočil i ještě zkušenější Marek Matějovský.

Během letního přestupového období bylo v Boleslavi poměrně rušno. Z klubu odešel například Milan Škoda, Denis Darmovzal nebo Jiří Skalák, který zamířil k nám na Střelecký ostrov. Klub naopak posílil už o zmíněného Trmala, do obrany přišel Zambijec Sakala s Martiničanem Poulolem, zálohu vyztužili například Kostka se Slovákem Kadlecem a do útoku přišla dvojice známých hráčů Pulkrab s Yusufem Hilálem.

Loni jsme ve dvou ligových zápasech s Mladou Boleslaví uhráli jeden bod. Nejprve jsme padli v domácím utkání po dvou trefách Tomáše Ladry, poté jsme v Boleslavi po gólech Čoliće a Králika uhráli remízu 2:2. Na straně domácích se tehdy prosadil Kušej s Kubistou.

Poslední vzájemné utkání (F:L, 21. kolo) – 25.2.2023:
FK Mladá Boleslav – SK Dynamo ČB 2:2 (1:1)
Góly: 13. Kušej, 58. Kubista – 43. Čolič z pen., 78. Králik ŽK: Hoftych (trenér) – Havel. Rozhodčí: Batík – Paták, Podaný – Hocek (video).
Sestava Dynama: Janáček – Čolič, Havel, Králik, Sladký – Čermák (75. Čavoš), Hora – Mršič (34. Zajíc), Hellebrand (75. Čmelík), Adediran (64. Potočný) – Michal Škoda (64. Matoušek). Trenér: Nikl.
Sestava Boleslavi: Šeda – Šimek, Karafiát, Suchý – Suchomel, Kubista, Matějovský (65. Dancák), Fulnek (59. Tomič) – Mareček (79. Žitný) – Kušej (59. Ekpai), Ladra (79. Milan Škoda). Trenér: Hoftych.

Utkání 9. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Boleslaví bude na programu v sobotu v 15:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.