Zápas Zlín - SK Dynamo

Hosté byli lepší už v prvním poločase. Za mírného, ale vytrvalého deště solidně kombinovali a vytvořili si herní převahu. Zlín se přesto mohl dostat do vedení. V páté minutě našel Dobeš centrem do vápna úplně volného Jandu, jeho střelu ze tří metrů však brankář Seman zázračně stačil vyrazit. Urostlí zadáci domácího týmu měli na podmáčeném trávníku potíže s pohybem a špatnými odkopy si několikrát zkomplikovali život.

Ve 26. minutě po jednom ze závarů pohrozil střelou na zlínskou bránu Lafata. O dvě minuty později se řítil do šance Vozábal, zakončení mu však pohotovým vyběhnutím zabránil brankář Rzeszoto. Ve 39. minutě už byl Vozábal úspěšnější. Po chybném odkopu obránce Hubáčka se k němu dostal míč a českobudějovický záložník střelou z dvanácti metrů k levé tyči otevřel skóre. "Dva jejich hráči se srazili, Lafatovi míč přistál u nohy, perfektně mi jej sklepl a já se snažil jen míč trefit k tyči, protože do brány se jeden bek vracel. Neriskoval jsem ránu, ale jak šel míč do brány, už jsem věděl, že je to gól," smál se Martin Vozábal, jenž dle agenturní zprávy brankou oslavil svůj stý zápas v lize. "Nevím, řekl bych, že už byl stý první," zapochyboval středopolař SK ČB. Zlín mohl ještě do přestávky srovnat, ve 43. minutě ale Jandovu hlavičku skvělým zákrokem stačil Seman znovu vyrazit. "Zlín měl dvě příležitosti, takže jsme možná měli i trochu štěstí," připustil trenér Pavel Tobiáš.

Do druhé půle vstoupili domácí mnohem aktivněji a za sedm minut se dočkali vyrovnání. Před Semana se prodrala dvojice Zemánek, Klhůfek a druhý jmenovaný skóroval střelou pod padajícího budějovického gólmana. "Míč zůstal v bahně za hráči, postrčil jsem si ho a vystřelil," řekl zlínský veterán. Vyrovnání skóre přineslo i vyrovnání poměru sil na hřišti, za sílícího deště se ale fotbal změnil v urputný boj. V 70. minutě vypálil z přímého kopu zlínský Hubáček, brankář Seman jeho střelu vyrazil jen k Jandovi, ten však opět zklamal a netrefil v další stoprocentní šanci míč.

S blížícím se závěrem si domácí vytvořili silný tlak a přitlačili hosty na jejich polovinu. V 82. minutě ale přišel faul Jůna na domácího stopera Koubského, ten ho v odvetě srazil na trávník a byl vyloučen. Jihočeši přesilovku využili minutu před koncem normální hrací doby, kdy Chlebek střelou z dvaceti metrů stanovil konečný výsledek. "Míra Plocek mi to přistrčil, a protože na tréninku dost gólů dávám z těchto vzdáleností, chaláni mi říkali, abych to zkusil i v zápase, tak jsem do míče napálil," líčil tříbodovou trefu slovenský bek. "Brali bychom všemi deseti i bod, že máme tři je vynikající," zářil Jaroslav Chlebek. "Za stavu 1:1 jsme byli spokojeni, protože Zlínu bychom dva body vzali a sami sobě jeden do tabulky pravdy přidali. Že jsme vyhráli, to je super! Hned se to taky projevilo v tabulce," liboval si i Martin Vozábal.

Trenér domácího Zlína Vlastislav Mareček po prohraném utkání neskrýval zklamání. "V prvním poločase jsme nepodali výkon podle mých představ, ale měli jsme šance, které jsme neproměnili. V závěru jsme se snažili i v deseti strhnout vedení na svou stranu, vyhrálo ale šťastnější mužstvo," poznamenal Mareček k první porážce Zlína na vlastním stadiónu.

Podle kouče vítězného celku Pavla Tobiáše se hrálo vzhledem ke stavu trávníku kvalitní utkání. "V prvním poločase se více bojovalo, my jsme ale dali vedoucí gól," konstatoval Tobiáš. Ve druhé půli se podle něj k bojovné hře přidal i fotbal. "V závěru se štěstí přiklonilo k nám a dali jsme veledůležitý druhý gól," radoval se z nečekané výhry budějovický kouč.