Zápas SK Dynamo - Ostrava

Neporažený ostravský Baník plnil roli favorita na poslední dobou málo pevném Střeleckém ostrově jen velmi krátce. Uběhlo pouhých 88 sekund, po nichž se od Jandy přes Klinku dostal balon ke kapitánu Juklovi, jehož pumelici zahlédl Susko až v síti za svými zády - 1:0.

V pekelném vedru se zaskočeným Moravanům jen těžko přivykalo na nepovedený úvod a během prvního poločasu nevyslali jedinou střelu do prostoru tří tyčí. Vrcholem jejich ofenzivního umění byla situace po rohovém kopu, kdy tři kola absentující brankář Drobný vypustil nečekaně míč z rukavic, ale Némethově ráně scházela přesnost.

Ještě předtím však měli blíže k další gólové radosti Jihočeši, když gólmanu Suskovi vypadl Klinkův centr na Jandovu kopačku, ta se nerozmýšlela, ale pohotovost pokazil ragbyový závěr. Ve 39. se po Váchově přenechání řítil ze strany na Suska rychlonohý Klinka, jehož pokus vytěsnil ostravský brankář se štěstím na roh.

Druhá půle nabídla ofenzivních choutek Baníku o něco víc. Nevýrazného Ličku nahradil Lukeš a po Barošově uvolnění se dostal hned do nadějné pozice, kterou mu ale zmařilo mizerné zpracování. Na druhé straně nechtěně okořenil Vozábalovu ránu tečí Špilár, ovšem úspěch slavil Suskův reflex. Hosté se s postupem času tlačili více před Drobného, ten se však z Páleníkovy vizitky nevylekal a vyzrál i na hlavičku Németha. Budějovický brankář pak společně s Pennerem darovali nedorozuměním možnost útočnému tandemu Samec-Baroš, který však soupeřovu minelu nepotrestal.

Ostravský impotentní tlak vrcholil v samotném závěru, kdy výstavním kouskem protáhl střídající Žůrek Drobného, jemuž v závěrečné soupeřově možnosti pomohlo vlastní břevno.