Zápas SK Dynamo - Teplice

Po uloupení tří ligových bodů ze západočeských Štruncových sadů zavítali fotbalisté Teplic se stejným úmyslem i do Českých Budějovic. V dohrávce 6. kola jim však vedle zraněných Verbíře, Vágnera a Rampáčka chyběla i štěstěna z nedělního souboje. Ještě dvacet minut před koncem totiž vedli o dva góly , přesto si za remízu 2:2 odváží ze Střeleckého ostrova jen bod za výsledek 2:2.

První půle nabídla průměrný fotbal s jednou stoprocentní, několika slibnými možnostmi před oběma brankami a gólovou radostí Teplic v samotném závěru poločasu. Na Jandovu hlavičku odpověděli hosté souhrou Fouska s Kolomazníkem , jenž se řítil sám na Jakubecha , ovšem na budějovického strážce si nepřišel.

jeho protějšek Macháček se nejvíce zapotil ve 27. , kdy likvidoval sólo Klinky. Žlutomodře odění hosté zahrávali trestný kop, Leitner daroval míč Klinkovi, jehož rychlosti přihlížel pokorný, ale útočník Jihočechů nechal v samém závěru jen vyniknout gólmana soupeře. Vzápětí pálil na jedné straně kousek mimo Pavel Holomek, na druhé hlavičkoval do Macháčka Pejša.

Hlavní Bejlek nastavoval tři minuty za první částí, ve kterých Semeník poslal po levé straně do úniku Leitnera, jehož centr našel před Jakubechem nekrytého Fouska - 0:1. Po změně stran začali aktivněji domácí, Macháček měl plné ruce práce s jedovkou Jukla, ale gólové radosti se dočkaly jednoduše a efektivně hrající Teplice. Minelu děravé budějovické obrany poterstal po Leitnerově asistenci Semeník, který pohodlně zvýšil na 2:0.

Snaha Jihočechů byla sice znatelná, ale dlouho bez úspěšného zakončení. Nejdříve se po souhře Váchy s Jandou neprosadil Jukl, trestný kop Vozábalal namířil Pejša do Macháčka a Váchova dorážka mířila s teplickou pomocí nad. Až v 70. přinesla převaha Jihočechů do hry gólovou zápletku. Na Jandův centr si naskočil nekrytý Vácha, na jehož umístěnou hlavičku Macháček nemohl dosáhnout - 1:2.

Budějovice sahaly v závěru po bodu, Klinkovu střelu i Pennerův pokus zlikvidoval Macháček, ale v 87. proti hlavičce Fujdiara, jenž byl na hřišti pouhé tři minuty , zasáhnout nedokázal - 2:2.