Zápas SK Dynamo - Slavia

Hodinu a pět minut hráli fotbalisté Slavie v Českých Budějovicích v oslabení, přesto dokázali vyhrát 3:1. Na záložníka Pitáka vyloučeného už ve 25. minutě dal zapomenout kapitán Dostálek čistým hattrickem. Na tři branky mu stačilo dvacet minut! Domácí tým hrál lépe proti jedenácti slávistům, v úvodu měl několik šancí a Penner trefil dokonce tyč, ale jakmile získal početní výhodu, začal kupit chyby. Blonďatý záložník musel ze hřiště ve 25. minutě, když hasil chybu spoluhráčů a na půlicí čáře poslal k zemi unikajícího Svobodu. Slávistům se předtím nepodařil rohový kop, Gedeon centroval naprázdno a Jihočeši vyslali Svobodu do rychlého brejku. Nebýt Pitákova faulu, mohl jít přes půl hřiště sám na branku. Domácí tým měl za sebou vydařenou dvacetiminutovku, ve které Penner trefil tyč a především zásluhou centrů Sedláčka s Plockem čelila Slavia i dalším nebezpečným momentům. Početní převaha po Pitákově vyloučení však paradoxně domácím spíš uškodila. Ve 40. minutě slávisté přečíslili obranu, ale Skácel místo zpětné přihrávky na Vachouška zvolil střelu z ostrého úhlu a brankáře tím nepřekvapil. Zvládnout hru v přesilovce nepomohla domácím ani taktická porada o přestávce. Naopak, Slavia rychle rozhodla, Dostálkovi k hattricku stačilo dvacet minut. Ve 49. minutě se technickou střelou vyhnul budějovické zdi a poslal míč přesně do pravého růžku Semanovy branky, v šedesáté se tvrdě opřel do Skácelova centru a představení uzavřel po vydařené kombinaci s bratry Doškovými. Domácí své největší šance propásli za stavu 0:1, kdy Sedláčkův volej i Plockovu bombu brankář Černý vytlačil na rohové kopy. Gól dali v době, kdy už bylo na zvrat pozdě: v 70. minutě Vozábal po spolupráci s Plockem a Svobodou už jen snižoval na 1:3. "Ještě gól a jsme ve hře," křičel na své svěřence z lavičky českobudějovický trenér Pavel Tobiáš a posílal na hřiště čerstvé útočníky. Jenže mužstvo už v sobě sílu na zvrat nemělo, naopak, dohrávalo se na jeho polovině a ze série šancí ještě slávista Kuka nastřelil břevno.
Zdroj: IDnes

Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš: "Vyloučení nám spíš uškodilo. Hráčům jsem zdůrazňoval, že Slavia bude nebezpečná i v oslabení. Klíčový byl první gól ze standardní situace, které předcházel náš lajdácký faul.
Miroslav Beránek: "V šatně jsme si řekli, že chceme zápas vyhrát i v deseti, přestože dalším problémem byl Hrdličkův natažený sval. Hodně nám pomohl první gól, v závěru už jsme hru kontrolovali."