Druhý letošní zápas na hřišti soupeře fotbalistům Dynama České Budějovice nevyšel. Tým Pavla Tobiáše v Teplicích rychle prohrával díky brance Stožického a když přidal po dvaceti minutách hry druhý gól Mahmutovič, bylo prakticky rozhodnuto. Zápas pak skončil výhrou domácího celku 3:0, když se ve druhé části hry trefil ještě Vidlička.

Trenér Pavel Tobiáš poslal do zápasu v Teplicích víceméně očekávanou sestavu. K jediné změně došlo na levém kraji záložní řady, kde dostal před Šímou přednost rychlonohý Petr Dolejš.

Jihočeši ale přesto museli hned od úvodních minut odolávat velkému tlaku domácího celku. Hned ve druhé minuty se po standardní situace ocitl na hranici vápna osamocený Stožický, jeho tvrdou ránu mířící doprostřed brány ale gólman Kučera výborně vyrazil. Hned o dvě minuty později se ale poprvé měnilo skóre. Na dlouhý nákop z hloubi pole si naběhl Vlastimil Stožický, jenž v rozhodujícím okamžiku přetlačil nedůrazného Hudsona a bylo to 1:0.

Hosté se na polovinu soupeře dostávali jen velmi těžko. Když už se třiadvacet metrů od Grigarovy brány opřel do míče Dolejš, skočil mu do rány obětavě Ljevakovič. Jinak to byli ale především domácí, kteří v úvodu zápasu jasně dominovali a častěji se hrálo na polovině Dynama. Ofsajdovou past budějovického týmu přelstil ve 22. minutě Vachoušek, který krásnou kolmou přihrávkou vyslal do brejku Aidina Mahmutoviče, který tváří v tvář gólmanu Kučerovi nezaváhal a střelou podél vybíhajícího brankáře zvýšil na 2:0. Tímto gólem se domácí dostali do velké pohody a překvapení hráči Dynama se jen těžko dostávali na polovinu soupeře.

Jihočeši se sice ve zbytku první půle snažili, na gólmana Grigara ale přímou střelu nevyslali. Naopak další branky mohli přidat s chutí hrající domácí. Blízko ke gólu byl střelec druhé branky Mahmutovič a gól na 3:0 odmítl dvě minuty před koncem po centru Rosy zakončující Mareš, jenž v gólové pozici netrefil Kučerovu bránu.

I ve druhém poločase sledovali čtyři tisícovky domácích fanoušků jednostrannou podívanou. Snaha se Jihočechům sice na Stínadlech odepřít nedala, proti účastníkovi Evropské ligy ale tahal tým Pavla Tobiáše za kratší konec provazu. Dynamo o sobě dalo poprvé vědět dalekonosnou ranou Mezlíka, ta ale mířila vysoko nad. Blízko k ohrožení domácí svatyně byl také v 67. minutě Dolejš, nejmenší hráč na hřišti ale v hlavičkové pozici na malém vápně zamířil také nad.

Blízko ke snížení měl také v 78. minutě Šíma, jehož dalekonosná pumelice hodně protáhla domácího brankáře. Nakonec z toho byl ale jen odkop od brány. Z následného útoku domácích pak udeřilo na druhé straně. Vachoušek přihrál mezi obránce na Verbíře, který z pravého křídla poslal míč před branku. Hesek přepustil míč Vlastimilu Vidličkovi, který propálil Kučeru potřetí.

Spokojení domácí v závěru utkání polevili a také hostující fotbalisté se v poslední desetiminutovce dostali několikrát k zakončení. V posledních pěti minutách si hráči Dynama také připsali na konto jediné dvě přímé střely na bránu - s pokusy Ondráška a Šímy si ale gólman Grigar bez problémů poradil.

Střely na bránu

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST RH OF FL FN ŽK ČK
Kučera Pavel                      
Riegel Jan                 1    
Hunal Tomáš               1      
Žižka Michael               1 2    
Leština Martin               2 3 66.  
Hudson (53.)                 1    
Homoláč David               1 1    
Mezlík Pavel (80.)       1       1   58.  
Dolejš Petr       1   2 2 1 2    
Meszároš Ľubomír                 2    
Sedláček Tomáš (28.)     1           1    
Ondrášek Zdeněk (28.)                      
Šíma Petr (53.)     1 2       2      
Timm Marián (80.)                      
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, RH - rohy, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Ohlasy trenérů

Jiří Plíšek (trenér Teplic): "První poločas jsme odehráli způsobem, jakým jsme chtěli. Nastoupili jsme s ofenzivní sestavou, spoléhali na dynamiku a rychlost. Celý poločas byl z naší strany aktivní. Dali jsme brzy branku, což pro nás bylo důležité. Pak jsme měli ještě dvě příležitosti, kdy jsme mohli vedení pojistit ve druhém poločase. Ale přesto jsem rád, že i když jsme druhý poločas nehráli v tak vysokém tempu, hru jsme kontrolovali."

Pavel Tobiáš (trenér Dynama): "Dnes musím konstatovat, že Teplice vyhrály naprosto zaslouženě. Hrály vynikající zápas, hlavně v prvním poločase, kdy hráči byli agresivní, v pohybu, předčili nás v důrazu a šli hladově za vítězstvím. My jsme první poločas naopak promarnili, špatně odehráli hráči na krajích, tam nás soupeř přečísloval. Do druhé půle jsme udělali drobné změny, který byly určitě ku prospěchu věci."