Zápas SK Dynamo - Synot

Ani dvakrát nastřelené břevno a jednou pravá tyč nepomohly domácím fotbalistům v souboji se Starým Městem ke třem vytouženým bodům. O dělbě bodů rozhodla střelecká pohotovost Kowalíka a střelecká neschopnost Budějovic.

Už od první minuty se Jihočeši pustili do rozespalého soupeře ve stylu vítězného tažení proti Slavii a do úvodní pětiminutovky vměstnali tři gólové možnosti. Jandův souboj s nejistým gólmanem Drobiszem moravský strážce nadvakrát zlikvidoval, poté vyrazil Lafatovu střelu a poradil si i s jedovkou Praženici. Varování hosté ignorovali a v 7. dovolili domácím gólovou kombinaci. Pejšovu nabídku ještě Vácha nevyužil, ale Drobiszem vyražený balon posunul pohodlně za jeho záda hlavou Klinka 1:0.

Malátní hosté se mohli postarat o změnu skóre v 16., kdy vlastního brankáře ohrozil po Praženicově centru Veselý, ale jeho minela si cestu do moravské sítě nenašla, podobně jako možnost Váchy. Hosté vykoukli z obranné ulity až po dvacetiminutovce, kdy Blahova hlava premiérově zaměstnala také Drobného. V posledních vteřinách první půle zamotal Klinka hlavy zadákům Synotu a Jandovu ránu z první zneškodnil Drobisz.

Přestávka prospěla o poznání více Jihomoravanům, kteří zlepšili pohyb, ale úvodní příležitost nasměroval o centimetry mimo Janda. Dlouhé minuty bez střeleckého apetitu ukončil až střídající Obšitník, na druhé straně protáhl Drobného Kopačka.

Zmatek zadních řad Budějovic v 66. nabídl hostím vyrovnání, ale obranná houština i penaltový zákrok Marka, při němž se hosté marně domáhali pokutového kopu, srovnání nepřipustily. Z tlaku Synotu se Jihočeši pouštěli do brejků, z nichž mohli druhým gólem rozhodnout. Obšitníkova dalekonosná rána ale jen zatřásla břevnem a podobný kousek se povedl i Pejšovi. V 81. se štěstí přiklonilo na stranu hostů a Kowalík svým jedenáctým gólem v sezoně vyrovnal 1:1. U spravedlivé remízy však zůstat nemuselo. V poslední minutě oklamal Klinka najednou Soldána, Lysáčka a Bosáka, jeho střelu Drobisz vyrazil před sebe, jenže Praženicova dorážka skončila na tyči.