Zápas Teplice - SK Dynamo

Navléci si brankářské rukavice, postavit se za záda svého celku při ligovém zápase a poprvé uchopit míč až v okamžiku, kdy jej vytahujete z vlastní sítě, není nejpříjemnější pocit.

Českobudějovický gólman Drobný jej včera v Teplicích zažil. Ve 4 minutě se totiž domácí nadechli k prvnímu útoku, Tesařík zaběhl až k čáře, vrátil balon zpět, Divecký namířil po zemi doprostřed brány a jeho střela se prosmýkla pod Drobným - 1 : 0. Kromě toho nejdůležitějšího - poměru branek - měli ale po většinu první půle vše pod kontrolou černobílí. Přinutili teplické stáhnout se na vlastní polovinu, své akce ovšem většinou nezakončili. Pouze ve 14. napřáhl Pospíšil na hranici vápna, míč však jen lízl tyč. Severočeši vyráželi jen k ojedinělým protiútokům, přesto měli ke skórování několikrát hodně blízko. Ve 22. Drobný sledoval jak nepříliš prudká Kolomazníkova střela míjí tyč, a o minutu později vnikl do šestnáctky Verbíř, ztracen v černobílé přesile uviděl úplně volného Kolomazníka, jehož pokus, ale vytáhl gólman hostů na roh.

Ustrašený a nervózní výkon Teplic, který několikrát přinutil diváky k pískotu, přinášel překvapivě další šance. Severočeši je ale pálili s bravurou, jakou naznačil již v minulém ligovém kole Fousek na Letné. Tentokrát si to při rychlém brejku namířili vpřed Verbíř s Kolomazníkem, vyměnili si míč a první z nich trefil nad. Minutu před přestávkou se balon dokutálel k opuštěnému Holomkovi, ten ovšem napálil brankáře a odražený balon poslal nad Tesařík.

Řetěz neproměněných žlutomodrých šancí neskončil ani po přestávce a do kýženého obdélníku se postupně netrefil Fousek, Divecký a Brabec. Jen skromně naplněný žaludek Teplických stále více kručel a jejich výpady se stávaly čím dál více zuřivější. Jihočeši sice zahrozili v 62. munutě, kdy Pěnička tečoval Káníkův centr a Nehoda nedosáhl těsně před bránou na míč, ale poté se nenasytná severočeská tlama dočkala. Fousek ztrapnil Nehodu , přihrál Holomkovi, jehož ránu Drobný ještě vyrazil, ale na Brabcovu dorážku hlavou již stačit nemohl.

Hostující Jukl pak dvakrát z přímých kopů ostřeloval macháčka (jednou dokonce balon mlaskl na břevně), účet domácích však ještě nebyl podtržen . v 69. Drobný pouze pozoroval Tesaříkovu střelu, která jej nevšímavě přeletěla a skončila v síti.


Ohlasy trenérů

Josef Pešice (Teplice): "Zvítězili jsme zaslouženě, byli jsme lepší a kdyby hráči zachovali klidnou hlavu při šancích v prvním poločase, mohlo být rozhodnuto již dříve. Hodně nám pomohlo, že jsme byli minulý týden v Budějovicích na zápase s Jabloncem, poučili jsme se a pokryli největší údernou sílu Jihočechů - Tomáše Jandu".

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "Kdybych neviděl ty tři góly, nevěřil bych, že se dá takové utkání prohrát. Fotbal ale není krasobruslení, domácí byli důraznější. Zápas se lámal v okamžiku, když za stavu 1:0 Nehoda nedosáhl na míč.