Zápas SK Dynamo - Borovany

Fotbalistky Dynama si jasným způsobem došly pro svou první domácí a celkově druhou výhru v aktuální sezoně. Jihočešky hostily Borovany a sobotní odpoledne v areálu Na Složišti se proměnilo v souboj černobílého týmu a brankářky hostujícího celku Anežky Zákostelecké, která dlouho držela šance svého družstva, ale nakonec tlak domácích neustála.

V první půli vázla Dynamačkám kombinace. Jedinou opravdu hezkou akci předvedly v 10. minutě, kdy po nahrávce Anety Svobodové dokázala střelou k tyči skórovat Klárá Hrubá - 1:0. Ve druhém poločase domácí hráčky svou kombinaci výrazně zlepšily a dostavily se další šance a další branky. Hned v úvodu druhé půle spálily své šance Svobodová s Jandovou. První pálila do gólmanky Borovan a druhá nad branku. Skóre se ale už navyšovalo po třech minutách druhého poločasu. To Adéla Kubičková zahrála roh na zadní tyč, kde se hlavou prosadila Mária Pfeiferová - 2:0. O chvíli později se po kombinaci dostala do zakončení Adéla Kubičková a před brankou se nemýlila a přidala třetí gól – 3:0.

Po hodině hry se dvakrát vyznamenala hostující brankářka. Nejprve střílela po standardní situaci Svobodová, ale její pokus do horního rohu vytěsnila Zákostelecká. O minutu později si podobně vedla i proti střele Jandové k tyči.

V 71. minutě si hostující hráčky vypracovala svou největší šanci, když postupovaly na brankářku Koláčkovou, ale ta včasným vyběhnutí a odkopem jejich snahu zmařila. A tak se měnilo skóre na druhé straně. Kešnerová zatáhla míč po straně. Nahrála na hranici velkého vápna Simoně Jandové, která střelou k tyči zvýšila na 4:0. V posledních deseti minutách Dynamačky nastřelily ještě dvě tyče a břevno, aby v samém závěru zvýšila vedení na konečných 5:0 Aneta Svobodová.


Ohlasy trenérů

Petr Kocina, trenér Dynama ČB: Jsem moc rád, že jsme první domácí zápas zvládli. Myslím si, že jsme byli lepším celkem a hráčky se dočkaly zaslouženého vítězství. Soupeřky měly jen jednu šanci ve druhém poločase, zato nastoupily s novou brankářkou, která zabránila několika brankám. Specifický zápas to byl pro Simonu Jandovou, která nás právě z Borovan posílila. Co mě potěšilo, to byla divácká návštěva zhruba šesti desítek fanoušků.