Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Pardubice
www.fkpardubice.cz
14. místo (10 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (10 bodů)
14:29
Skóre
10:19
Jakub Hora (3)
Nejlepší střelci
Kryštof Daněk (3)
Ondrášek, Adediran (2)
Nejvíce asistencí
Emil Tischler (2)
Sparta – Dynamo 4:0 (2:0)
Poslední zápas
Pardubice - Sigma 1:1 (1:0)
PVRPP
Forma
RRRPP

FK Pardubice

Po dvanácti ligových utkáních mají Pardubice na kontě shodný počet bodů jako Dynamo. Výhry nad Karvinou a Teplicemi doplnily čtyřmi body získanými za remízy s Jabloncem, Hradcem, Baníkem a Sigmou. Poslední tři zmíněné remízy přišly v posledních třech ligových kolech, navíc všechna utkání skončila shodným výsledkem 1:1. V minulém kole v zápase se Sigmou Olomouc Pardubice dlouho vedly, když se v prvním poločase z penalty trefila letní posila z pražské Sparty Kryštof Daněk. Celý zbytek utkání dokázali pardubičtí vzdorovat útokům Hanáků, v nastavení si však smolně vstřelil vlastní gól obránce Halinský a duel tak skončil remízou.

V létě Pardubice posílily o řadu hráčů, podstatná část z nich dorazila do klubu na hostování. Jsou jimi například obránci Halinský, Donát, Kukučka a Kolumbijec Ortíz, který dorazil do klubu z dánského Midtjyllandu, Z Mladé Boleslavi přišli mimo hostujícího Donáta také Ladislav Krobot s Denisem Darmovzalem, který už předtím v klubu byl na půlroční výpůjčce. V závěru přestupového období pak přišel na půlroční hostovanání ze Sparty zmíněný Kryštof Daněk, který se ihned zařadil do základní sestavy východočechů a po svém příchodu si v pěti utkáních připsal už tři branky a jednu asistenci.

Základní sestava Pardubic v posledním ligovém zápase proti Sigmě:

SK Dynamo

Dynamo jde do zápasu po prohraném utkání na pražské Spartě, kde však minimálně v prvním poločase podalo sympatický výkon. Důležitost sobotního utkání zmiňoval už na tiskové konferenci po zápase se Spartou trenér Tomáš Zápotočný: „Teď přijdou tři důležité zápasy, hrajeme doma s Pardubicemi, pak v Liberci a pak znovu doma s Teplicemi. To jsou klíčové zápasy, které bychom měli zvládnout."
Zápas vyhlíží také záložník Dynama Michal Hubínek: „Doufám, že s Pardubicemi k tomu přistoupíme nasazením stejně jako na Spartě, budeme do zápasu zkoncentrovaní a namotivovaní, protože kvalitu máme, zatím jsme ji ale ještě tolik neukázali. Pokud tahle utkání zvládneme, strašně nám to pomůže v tabulce.“

Vzájemná bilance

V historii samostatné ligy jsme se s Pardubicemi utkali šestkrát. Naše vzájemná bilance vychází výrazně v náš prospěch, hned pětkrát jsme společné duely opanovali, jedno utkání skončilo remízou. Poslední vzájemný duel přišel v závěru loňské sezony, kdy nám výhra 3:1 v posledním kole základní části F:L zajistila na poslední chvíli posun do prostřední nadstavbové skupiny a tím pádem i jistotu záchrany v lize. Pardubice nakonec musely bojovat o svou prvoligovou příslušnost až v baráži s druholigovou Příbramí, dvojutkání ale zvládly.


Poslední vzájemné utkání (F:L 2022/2023, 30. kolo) – 30.4.2023:
SK Dynamo ČB – FK Pardubice 3:1 (1:0)
Góly: 42. a 67. Čermák, 54. Čavoš - 89. Hranáč.
ŽK: bez karet
Sestava Dynama: Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík, Čavoš, Hora (87. Broukal), Penner (75. Potočný) - Čermák (87. Hais), Hellebrand - Adediran (82. Zajíc). Trenér: Nikl.
Sestava Pardubic: Nita - Icha, Hranáč, Chlumecký, Helešic - Vacek (79. Jeřábek) - Kostka (59. Pikul), Hlavatý, Janošek (73. Huf), Darmovzal (59. Sychra) - Černý (73. Tischler). Trenér: Kováč.

Vstupenky

Zápas 13. kola FORTUNA:LIGY má výkop v sobotu 28. října v 15 hodin. Dynamo bude hostit východočeské Pardubice. Fanoušci, kteří si před začátkem utkání zakoupí zápasový časopis Dynamák budou mít šanci na výhru hned několika různých cen. Podrobnosti naleznete zde

Vstupenky na utkání můžete kupovat na tomto odkazu.